Jakrins: Neesmu dzirdējis par plāniem Rīgā celt sabiedriskā transporta biļešu cenas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Neesmu dzirdējis, ka Rīgā būtu plānots paaugstināt sabiedriskā transporta biļešu cenas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» sacīja Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Tā Jakrins atbildēja uz jautājumu, vai plānotā pašvaldības AS «Rīgas satiksme» 100 miljonu eiro aizņēmuma dēļ iedzīvotājiem nākotnē nav jārēķinās ar sabiedriskā transporta braukšanas maksas paaugstināšanos.

Taujāts par plānoto aizņēmumu un tā slogu rīdziniekiem, Jakrins uzsvēra, ka acīmredzot šobrīd ir izšķiršanās, «vai mēs gribam jaunus maršrutus, jaunus ritošā sastāva vaidus un transportlīdzekļus, vai arī palikt, kur esam».

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka nav dzirdējis par plāniem celt braukšanas maksu sabiedriskajā transportā.

Jau ziņots, ka «Rīgas satiksme» aizņemsies 100 miljonus eiro investīciju projektiem, tostarp Skanstes līnijas izbūvei

«Rīgas satiksmes» pārstāvis Viktors Zaķis iepriekš norādīja, ka aizņēmums nepieciešams triju projektu īstenošanai, tostarp elektrotransporta kustības nodrošināšanai Skanstes ielā - jaunas tramvaja līnijas posma izbūvei, esošās rekonstrukcijai un jaunu zemās grīdas tramvaju iegādei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu