Sniedz palīdzību jahtai, kurai jūrā pie Ventspils bija radušās tehniskas problēmas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Jūras spēki snieguši palīdzību jahtai, kurai Baltijas jūrā pie Ventspils bija radušās tehniskas problēmas, portāls TVNET uzzināja Jūras spēku flotilē.

Ceturtdien plkst.15: 27 Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma informāciju no Igaunijas meklēšanas glābšanas un koordinācijas centra, ka 40 jūras jūdzes uz ziemeļiem no Ventspils atrodas jahta «Forum», kurai ir tehniskas problēmas un nav iespējams turpināt ceļu saviem spēkiem.

MRCC Rīga nekavējoties norīkoja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes kuģi KA – 14 «Astra» doties uz notikuma vietu. Ņemot vērā sliktos laika apstākļus, jahta, kurā atradās četri cilvēki, tika aizvilkta uz Ventspils ostu. Operācijas laikā kuģim KA – 14 «Astra» atbalstu sniedza arī patruļkuģis P-09 «Rēzekne». Cilvēki nav cietuši.

Krasta apsardzes dienests atgādina, ka, pirms izlemjat pavadīt laiku ūdens tuvumā vai nodoties atpūtai jūrā, izmantojot laivu, jahtu vai citu peldlīdzekli, rūpīgi pārdomājiet, vai jums ir līdzi visi nepieciešamie glābšanas līdzekļi un esat informēti par to, kas ir jādara nelaimes gadījumā, kā arī ziņojiet MRCC Rīga par plānoto peldlīdzekļu iziešanu un ienākšanu ostās.

Jūras spēki norāda, ka nelaimes gadījumā jūrā nekavējoties jāzvana uz MRCC Rīga trauksmes tālruni 115.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu