Vējonis: Krievijas veikto militāro manevru mērķi saprotami tikai viņiem pašiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Kaimiņus neizvēlas, bet Krievijas rīcība, nostiprinot savus bruņotos spēkus un vienlaicīgi veicot dažādus militāros treniņus, liek domāt, ka šo darbību mērķi zināmi tikai viņiem pašiem, tā šodien preses konferencē, kurā piedalījās arī jaunievēlētā Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Abu valstu prezidenti pauda gandarījumu par ciešo sadarbību un NATO lēmumu pastiprināt sabiedroto klātbūtni reģionā. Vienlaikus Vējonis atzina, ka kaimiņus neizvēlas, taču Krievijas rīcības mērķi saprotami tikai pašai Krievijai.

«Bet nekādas pretestības no Baltijas valstu vai NATO puses nebūs. Mēs ar sabiedrotajiem turpināsim savu sadarbību, cik vien tas ir iespējams,» sacīja Vējonis.

Tikmēr Kaljulaida norādīja, ka Eiropas Savienības (ES) rokās ir spēcīgs instruments - diplomātija. Par attiecībām ar Krieviju, notikumiem Ukrainā, kā arī Sīrijā abu valstu prezidenti runājuši vakar pie vakariņu galda.

Tieši tajā pašā laikā Briselē norisinājās arī ES līderu samits, kurā tika runāts par Sīriju. «Un līderi secināja - ja Sīrijā situācija neuzlabosies, būs nepieciešama rīcība,» viņa sacīja.

Turpinot par Krievijas izvērstajām aktivitātēm, Igaunijas prezidente norādīja, ka NATO dalībvalstis nav agresīvas un tās tikai vēlas sevi aizsargāt šajos izaicinājumu pilnajos laikos.

«Pēdējā laikā NATO spērusi lielus soļus, lai mēs justu to, ka esam pasargāti. Šie lēmumi mūs padarījuši daudz stiprākus,» viņa atzina.

Abu amatpersonu preses konferences laikā vairākkārt tika pieminēti globālie izaicinājumi, ar kuriem saskaras ne tikai visa ES, bet arī Latvija un Igaunija.

Vējonis jau pašā preses konferences sākumā klātesošajiem delegācijas pārstāvjiem sacīja, ka mēs dzīvojam dinamiskos un trauksmainos ģeopolitiskos apstākļos. «Tā tiešām mums bija viena no sarunas tēmām,» apliecināja Valsts prezidents, piebilstot, ka Latvija un Igaunija spēs pārvarēt izaicinājumus, stāvot plecu pie pleca.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu