Rīgā VUGD mācībās imitēs ēkas sagrūšanu, Daugavpilī - bīstamu ķīmikāliju noplūdi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā 25.oktobrī notiks Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) mācības, kurās imitēs ēkas sagrūšanu un tās iemītnieku evakuāciju, informēja VUGD.

No šodienas līdz 26.oktobrim visā Latvijas teritorijā norisinās kompleksās valsts līmeņa civilās aizsardzības mācības «Stormex 2016», kurās ar dažādu apdraudējuma scenāriju izspēli tiek pārbaudīta valsts un pašvaldību institūciju, operatīvo dienestu un citu iesaistīto organizāciju gatavība, savstarpējā sadarbība un reaģēšanas spējas katastrofu gadījumos.

Mācībās vairāk nekā 50 valsts iestādes, pašvaldības un citas institūcijas izspēlēs 15 dažādas praktiskās un teorētiskās epizodes. Mācības sākās šodien ar desmit pašvaldību civilās aizsardzības komisiju sasaukšanu.

Nākamnedēļ, 25.oktobrī, Daugavpilī, blakus Šuņicas upei, notiks mācību epizode, kurā imitēs transporta avāriju un bīstamas ķīmiskās vielas noplūdi. Tāpat šajā dienā Rīgā, Hipokrātu ielā 6, paredzēta mācību epizode, kurā imitēs ēkas sagrūšanu.

26.oktobrī plānota preses konference par mācību norisi un rezultātiem. Preses konference notiks Iekšlietu ministrijā, un tajā piedalīsies iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V), VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Prognožu un klimata daļas vadītājs, mācību vadītājs un VUGD Civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu