Aizturētā propagandas TV «Russia Today» producente, visticamāk, izraidīta no Latvijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas robežsargi piektdien, 21.oktobrī, aizturējuši Krievijas kara propagandas mediju grupas «Russia Today» («Россия сегодня») galveno producenti Ellu Taranovu, kas bija ieradusies Rīgā, lai piedalītos «Baltijas forumā». Neoficiāli zināms, ka Ella Taranova ir iekļauta Latvijas Ārlietu ministrijas «melnajā sarakstā» un visticamāk jau ir izraidīta no Latvijas.

«Baltijas forums», kurā tiek apspriestas Baltijas valstu un Eiropas Savienības attiecības ar Krieviju, notiek 22. oktobrī. Tomēr jau piektdien, 21.oktobrī, foruma ietvaros notika saskaņieša Jāņa Urbanoviča un citu autoru kopīgi izdotās grāmatas «Nākotnes melnraksti» reprezentācija. Taranova, pēc ziņu aģentūras RIA Novosti vēstītā, esot aizturēta tieši šīs reprezentācijas laikā, kaut arī iepriekš viņa «bez jelkādām grūtībām iebraukusi Latvijā», apgalvo Aleksandrs Vasiļjevs.

Aizturēšana esot saistīta ar to, ka Ella Taranova it kā esot iekļauta Latvijas Ārlietu ministrijas «melnajā sarakstā». «Latvijā viņa ieradās ar Šengenas vīzu, bet pēc tam divi robežapsardzības dienesta darbinieki ieradušies, lai viņu nogādātu Jūrmalas nodaļā,» aģentūrai RIA Novosti sacīja Vasiļjevs.

«Nekādas politiskas darbības neesmu veikusi un negatavojos to darīt,» teikusi «Rossija segodņa» darbiniece, piebilstot, ka neesot zinājusi par to, ka iekļauta Latvijai nevēlamo personu sarakstā jau no 2014.gada 5.augusta. Līdz 2014.gadam viņa vairākkārt ieradusies uz «Baltijas forumu» Latvijā.

«Man vairākas reizes ar aizdomām pajautāja, vai es zinu, ka esmu nevēlamo personu sarakstā, un teica, ka, pēc idejas, man par to vajadzēja zināt,» viņas teikto citē «RIA-Novosti».

Pēc foruma rīkotāja Aleksandra Vasiļjeva rīcībā esošajām ziņām, līdz plkst.19.00 robežsargi gatavošot dokumentus, bet ap plkst.21.00 Taranova tikšot iesēdināta lidmašīnā Rīga – Maskava.

Valsts robežsardzes preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka aģentūrai LETA apstiprināja, ka šodien aizturēta Ella Taranova, taču to, vai viņa aizturēta tādēļ, ka iekļauta Latvijai nevēlamo personu sarakstā, VRS nekomentē. VRS arī nekomentē, vai sieviete tiks izraidīta no Latvijas.

Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM), komentējot Taranovas aizturēšanu un gaidāmo izraidīšanu no Latvijas, paziņojusi, ka «kārtējo reizi esam spiesti konstatēt kliedzošu Krievijas žurnālistu tiesību pārkāpumu no Latvijas varas iestāžu puses».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu