Nākamnedēļ sasaukta kārtējā Nacionālās drošības padomes sēde

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis sasaucis kārtējo Nacionālās drošības padomes (NDP) sēdi, kas norisināsies 25.oktobrī plkst.15, liecina Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) darba kārtība.

Likums nosaka, ka Valsts prezidentam sēdes jāsasauc reizi ceturksnī. Informācija par NDP darba kārtību un sēdē nolemto ir ar ierobežotu pieejamību. Vējonis gan iepriekš norādīja, ka iecerējis sēdes sasaukt katru mēnesi.

NDP saskaņo augstāko valsts institūciju un amatpersonu īstenotu vienotu valsts politiku nacionālās drošības jomā un izskata tās pilnveidošanas gaitu un problēmas, likumā noteiktos ar nacionālo drošību saistītos plānus un koncepcijas, citus likumos noteiktos jautājumus, liecina prezidenta mājaslapā publicētā informācija.

NDP locekļi pēc amata ir Valsts prezidents, Saeimas priekšsēdētājs, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs, Ministru prezidents, aizsardzības ministrs, ārlietu ministrs, kā arī iekšlietu ministrs. Padomes sēdēs ir tiesības piedalīties ģenerālprokuroram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu