Apgāžoties laivai, jūrā pazuduši divi vīrieši

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vakar Jūrkalnē, apgāžoties laivai, pazuduši divi vīrieši, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Meklēšanā svētdien piedalījušies divi krasta apsardzes kuģi.

Ap plkst. 19 VUGD saņēma informāciju, ka Jūrkalnē jūrā ir apgāzusies laiva ar cilvēkiem. Informācija par notikušo nekavējoties tika nodota arī Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka viens vīrietis jau atrodas krastā un saņem mediķu aprūpi.

Saskaņā ar cietušā teikto, jūrā apgāzās laiva un viņš spēja izkļūt krastā, bet vēl divi vīrieši palika pie laivas.

Ugunsdzēsēji glābēji devās ar laivu jūrā un apmēram 300 metru attālumā no krasta ieraudzīja apgāzušos laivu. Pārmeklējot teritoriju ap laivu, cilvēki netika atrasti.

Jūras spēkos TVNET uzzināja, ka laivā atradušies trīs cilvēki. Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) glābšanas darbiem norīkoja krasta apsardzes kuģi KA-14 «Astra» un patruļkuģi P-09 «Rēzekne».

Plkst. 24:00 operācija tika pabeigta, cilvēki netika atrasti.

Krasta apsardzes dienests atgādina, ka, pirms izlemjat pavadīt laiku ūdens tuvumā vai nodoties atpūtai jūrā, izmantojot laivu, jahtu vai citu peldlīdzekli, pārliecinieties, ka jums ir līdzi visi nepieciešamie glābšanas līdzekļi un esat informēti par to, kas ir jādara nelaimes gadījumā, kā arī ziņojiet MRCC Rīga par plānoto peldlīdzekļu iziešanu un ienākšanu ostās.

Nelaimes gadījumā jūrā nekavējoties zvaniet uz MRCC Rīga trauksmes tālruņa numuru 115.

VUGD darbinieki vakar steidzās palīgā arī dzēst ugunsgrēkus. Piemēram, Rīgā, Rudens ielā, dzīvojamajā mājā bija jūtams sadūmojums. Meklējot dūmu cēloni, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deviņstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī deg dīvāns. Ugunsgrēkā cieta apmēram 65 gadus vecs vīrietis, bet vēl viens cilvēks tika izglābts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu