VL-TB/LNNK aicina strādājošajiem patvēruma meklētājiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem nodrošināt vienādas tiesības uz pabalstiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ernests Dinka, Saeimas Kanceleja

Strādājošajiem patvēruma meklētājiem un Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem ir jānodrošina vienādas tiesības pabalstu saņemšanā, paziņojumā medijiem uzsver nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»–«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» (VL-TB/LNNK).

Iekšlietu ministrija (IeM) rosinājusi grozīt pabalstu izmaksas kārtību bēgļiem un personām, kurām piešķirts alternatīvais statuss. Līdz šim spēkā esošā Patvēruma likuma attiecīgā norma paredzēja, ka bēglim un personai, kurai piešķirts alternatīvais statuss, izmaksā pabalstu, kas sedz uzturēšanās izmaksas, ja personai nav cita iztikas avota. Tāds pats ierobežojums attiecībā uz vairāku pabalstu saņemšanu ir spēkā arī Latvijas iedzīvotājiem.

Savukārt ministrijas virzītie grozījumi paredz izmaksāt pabalstu arī tad, ja bēglis un persona, kurai piešķirts alternatīvais statuss, strādā - tātad saņem regulārus ienākumus. Nacionālā apvienība uzskata, ka IeM būtu jāsniedz pamatojums regulējuma atšķirībai, jo tradicionāli Latvijā pabalsts netiek maksāts personai, kura pati nodrošina sev iztikas līdzekļus jeb strādā.

«Iekšlietu ministrija piedāvā bēgļu pabalstus saglabāt arī strādājošiem bēgļiem. Pārējiem Latvijas iedzīvotājiem šāda iespēja ir liegta. Nacionālā apvienība uzstās, ka Latvijas iedzīvotājiem jābūt vismaz tādām pašām tiesībām kā iebraucējiem. Pretējā gadījumā no šādas ieceres ir jāatsakās,» pauž VL-TB/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Raivis Dzintars.

Ja nav iespējas visiem nodrošināt vienādus nosacījumus, nacionālā apvienība rosina saglabāt pašlaik spēkā esošo likuma regulējumu, teikts politiskā spēka paziņojumā medijiem.

Diskusijas par izmaiņām nacionālā apvienība ar koalīcijas partneriem turpinās šodien, informēja Ozoliņa.

Kā ziņots, šo VL-TB/LNNK iebildumu dēļ koalīcija 17.oktobrī vienojās uz nedēļu atlikt attiecīgo likuma grozījumu izskatīšanu valdībā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu