NBS izmeklē armijas zābaku iespējamu nokļūšanu tirdzniecībā Lietuvā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) sākuši izmeklēšanu par iespējamu Latvijas armijas zābaku nokļūšanu tirdzniecībā Lietuvas tirgū, portālam TVNET pastāstīja NBS pārstāve kapteine Sandra Brāle. Sociālajos tīklos ir izplatītas fotogrāfijas, kurās redzams zābaks, kuram līdzīgus nēsā Latvijas karavīri. Uz zābaka arī redzami iespiesti burti LV.

AM Preses nodaļas pārstāve Vita Briže apliecināja, ka saistībā ar internetā izplatīto informāciju, ka Lietuvas tirgū var iegādāties Latvijas bruņoto spēku karavīru zābakus, šobrīd notiek apstākļu noskaidrošana, lai pieņemtu lēmumu par to, vai ir juridisks pamats sākt dienesta izmeklēšanu.

AM Preses nodaļā skaidroja, ka saskaņā ar normatīvo regulējumu profesionālā dienesta karavīra pienākums ir nodot visas kaujas formas sastāvdaļas, tajā skaitā zābakus, ja viņu atvaļina no profesionālā dienesta, pat ja karavīrs ir atvaļināts ar formas nēsāšanas tiesībām. Tāpat jārīkojas arī rezerves karavīram pēc militārām mācībām.

Ja zemessargs atvaļinās no dienesta Zemessardzē bez tiesībām nēsāt kaujas formas tērpu, viņam tāpat ir jānodod visas kaujas formas sastāvdaļas, tajā skaitā zābaki. Zemessargs, kurš izslēgts no Zemessardzes ar tiesībām valkāt karavīra formas tērpu, saglabā tiesības nēsāt zemessarga lauka formas tērpu vai kaujas formas tērpu un tos neatdod.

Ja zemessargam lietošanā ir izsniegti vairāki kaujas un lauka formas tērpa komplekti, zemessarga pienākums ir tos atdot vienības noliktavā, paturot viena veida formas tērpa komplektu, izņemot auksta laika apstākļu virsjaku ar kapuci, auksta laika apstākļu puskombinezonu, lietus kostīma bikses un ziemas zābakus.

Ja karavīram, rezerves karavīram vai zemessargam saplīst kaujas formas tērpa zābaki, viņam tie ir jānodod un pretī tiek izsniegti jauni. Ja saplīst lauka formas tērpa zābaki, var saņemt jaunus, vecos nenododot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu