Latvijas iedzīvotāju skaits deviņos mēnešos sarucis par 4636 cilvēkiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad deviņos mēnešos Latvijas iedzīvotāju skaits, mirušo skaitam pārsniedzot dzimušo skaitu, samazinājies par 4636 cilvēkiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie provizoriskie dati.

«Dzimušo skaits joprojām nepārsniedz mirušo skaitu, tādēļ dabiskais pieaugums Latvijā jau no 1991.gada saglabājas negatīvs,» atzīmēja statistikas pārvaldē.

Tās dati liecina, ka 2016.gada deviņos mēnešos Latvijā reģistrēti 16 630 jaundzimušie, kas ir par 19 mazuļiem vairāk nekā 2015.gada attiecīgajā periodā.

Vienlaikus mirstība šogad deviņos mēnešos ir nedaudz samazinājusies - Latvijā reģistrēti 21 266 mirušie, kas ir par 96 personām mazāk nekā pagājušā gada deviņos mēnešos.

Statistikas pārvaldē arī atzīmēja, ka pēc piecus gadus ilga stabila laulību skaita kāpuma vērojams neliels samazinājums. Šogad deviņos mēnešos reģistrētas 11 095 laulības, un salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu tas ir par 87 laulībām mazāk.

Pirms gada - 2015.gada attiecīgajā periodā - Latvijas iedzīvotāju skaits saruka par 4751 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu