Video tiešraide: kādas šogad prognozes par gripu un kā sevi pasargāt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Trešdien, 26. oktobrī, plkst. 11.00 Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) aicina tiešraidē skatīties ekspertu diskusiju par jautājumiem, kas saistīti ar gripu.

Ekspertu diskusijā piedalīsies:

- Aiga Rūrāne, Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja;

- Prof. Ludmila Vīksna, Rīgas Stradiņa universitātes Infektoloģijas un dermatoloģijas katedras vadītāja;

- Dr. Dace Zavadska, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu infektoloģe, vakcinācijas speciāliste;

- Prof. Dace Rezeberga, Veselības ministrijas galvenā speciāliste ginekoloģijā;

- Jurijs Perevoščikovs, SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors.

Ekspertu diskusijas laikā speciālisti skaidros, kā iedzīvotājiem sevi pasargāt no gripas; kādi ir labākie gripas profilakses pasākumi, kā saņemt pretgripas vakcināciju un kāpēc vakcinācija ir nepieciešama; kurām iedzīvotāju grupām gripa var būt īpaši bīstama un kāpēc. Tāpat eksperti stāstīs, kā jārīkojas saslimšanas gadījumā.

Informējam, ka kopš oktobra sākuma SPKC sadarbībā ar ģimenes ārstiem un slimnīcām ir sācis ikgadējo gripas un citu akūtu augšējo elpceļu infekciju (AAEI) monitoringu, lai novērotu gripas un AAEI izplatību un prognozētu epidēmiskā procesa attīstību.

Šīs sezonas pirmajās trijās novērošanas nedēļās Latvijā gripas aktivitāte bijusi zema. Pie monitoringā iesaistītajiem ģimenes ārstiem vērsušies pieci pacienti ar gripu. Savukārt vēršanās pie ārsta AAEI gadījumos bijusi līdzīga iepriekšējo sezonu rādītājiem šajā pašā laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu