Bruņoto spēku mācībās Skrundā piedalās ASV karavīri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Virsseržants Gatis Indrēvics, Latvijas armija

Šonedēļ, Skrundā notiek Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto spēku mācības, kurās piedalās arī ASV karavīri, kuri Latvijā atrodas ASV operācijas «Atlantic Resolve» ietvaros, portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Mācību mērķis ir veikt apmācību kaujai apbūvētā vietā, sekmējot mācībās iesaistīto vienību sadarbību un spēku savietojamību.

Skrundas novada dome šā gada 28.jūlija sēdes laikā pieņēma lēmumu nodot nekustamo īpašumu «Mežaine» Skrundā Aizsardzības ministrijas valdījumā.

Objekts ir īpaši piemērots, lai izveidotu apmācību zonu un veiktu apmācību kaujai apbūvētā vietā. Līdz šim gan nacionālās, gan ārvalstu bruņoto spēku vienības periodiski izmantojušas objektu mācību nolūkos. Īpašums ir piemērots militārā objekta, tajā skaitā apmācību zonas, izveidošanai un atbilst Nacionālo bruņoto spēku attīstības plāniem.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, militārās aviācijas gaisa kuģu pārlidojumiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem. Iespēju robežās operatīvā informācija būs pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu