Uz Latviju pārvietotas vēl trīs sīriešu ģimenes, tajā skaitā deviņi bērni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere / LETA

Šodien Eiropas Savienības (ES) pārvietošanas programmā uz Latviju no Grieķijas pārvietotas trīs sīriešu ģimenes, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, tajā skaitā deviņi nepilngadīgi bērni, aģentūru LETA informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Kopumā pārvietoti 15 cilvēki. Ģimenes patlaban atrodas Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos.

Divas no pārvietotajām personām ir strādājušas par grāmatvežiem, vienai no pārvietotajām personām ir augstākā izglītība ekonomikā. Vēl starp pārvietotajām personām ir uzņēmējs, kurš studējis jurisprudenci.

Personas savos pieteikumos ir norādījušas arābu un angļu valodas zināšanas.

Jau ziņots, ka atbilstoši starptautiski noteiktajām procedūrām un Patvēruma likuma prasībām tūlīt pēc ierašanās Latvijā Valsts robežsardzes amatpersonas pieņem pārvietoto personu iesniegumus un iepazīstina patvēruma meklētājus ar tiesībām un pienākumiem patvēruma procedūras laikā. Nākamajās dienās Valsts robežsardzes amatpersonas turpinās strādāt ar patvēruma meklētājiem un veiks nepieciešamo dokumentu sagatavošanu, lai lietas materiālus varētu nodot PMLP turpmākam darbam un lēmumu pieņemšanai par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu.

Latvija ES pārvietošanas programmā jau uzņēmusi 124 personas. No tām statuss ir piešķirts 53 personām - bēgļa statusu ir ieguvušas sešas personas un alternatīvo statusu 47 personas. Bēgļa statusu piešķir bez noteikta termiņa, bet alternatīvo - uz gadu, atgādina PMLP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu