Kučinskis: Esmu drošs, ka jaunais NBS komandieris tiks izraudzīts ar vislielāko atbildību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ir pilnīgi drošs, ka jaunais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris tiks izraudzīts ar vislielāko atbildību.

Šorīt telekompānijas LNT raidījumam «900 sekundes» Kučinskis apliecināja, ka jautājums par armijas komandiera nomaiņu pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā ir pārrunāts un ir skaidrs - Raimonda Graubes atvaļināšanās no dienesta nekādus traucējumus NBS darbībā neradīs.

Valdības vadītājs arī uzsvēra, ka ir drošs - kandidāts NBS komandiera amatam tiks ieteikts ar augstākā līmeņa atbildību.

Kā ziņots, Nacionālās drošības padome (NDP) vakar pieņēma zināšanai Graubes iesniegumu Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, kurā NBS komandieris lūdz viņu atvaļināt no amata pirms pilnvaru termiņa beigām. Graubes pilnvaru termiņš beidzas 2018.gadā.

NBS komandieris aģentūrai LETA sacīja, ka no dienesta atvaļināsies, lai «dotu iespēju attīstīties militārajai piramīdai».

NBS komandieri apstiprina amatā uz četriem gadiem un atbrīvo no amata Saeima pēc Valsts prezidenta priekšlikuma.

Graube ir pildījis NBS komandiera pienākumus no 1999.gada līdz 2003.gadam un no 2010.gada līdz 2014.gadam, kad pēc Valsts prezidenta priekšlikuma Saeima apstiprināja viņu amatā uz atkārtotu termiņu.

Iepriekš NBS komandieris strādājis Aizsardzības ministrijā, kā arī bijis NBS militārais pārstāvis NATO. Savu dienestu NBS Graube sāka 1991.gadā kā Zemessardzes štāba bataljona apsardzes rotas komandiera vietnieks.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) jau norādījis, ka Graubes pieredze, zināšanas un ieguldījums NBS izaugsmē un attīstībā ir nozīmīgs un paliekošs. Ministrs aģentūrai LETA uzsvēra, ka, no aizsardzības ministra skatpunkta raugoties, viņš būtu vēlējies, lai Graube veic savus pienākumus līdz termiņa beigām, tomēr Bergmanis ciena un respektē NBS komandiera lēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu