Vēl nav apzināts LLU studentu skaits, kas piedalīsies protestā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašlaik vēl nav zināms, cik Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studentu varētu piedalīties studentu protestā 31.oktobrī, lai nepieļautu lēmumu par papildu finansējuma nepiešķiršanu augstākajai izglītībai un valsts finansēto studiju vietu samazinājumu, aģentūru LETA informēja LLU Studentu pašpārvaldes vadītājs Gvido Bērziņš.

Vakar pašpārvaldes valde atbalstījusi Latvijas Studentu apvienības (LSA) lēmumu par protesta akcijas rīkošanu un lēmusi piedalīties tajā, bet šodien šis lēmums vēl jāsaskaņo ar augstskolas vadību, skaidroja Bērziņš.

Viņš pašlaik nevarēja pateikt, cik daudz augstskolas studentu piedalīsies protestā, jo cilvēku skaits vēl nav apzināts. «Fakultāšu pašpārvaldēm ir paziņots, redzēs, cik aktīva būs ķēdes reakcija,» informēja pašpārvaldes vadītājs.

«Ja mēs gribam izglītotus cilvēkus, tad nedrīkst pieļaut budžeta vietu samazināšanu,» piedalīšanos protestā pamatoja Bērziņš.

Jau ziņots, ka, lai nepieļautu lēmumu par papildu finansējuma nepiešķiršanu augstākajai izglītībai un valsts finansēto studiju vietu samazinājumu, LSA protesta akcijas un protesta gājienu rīkos jau pirmdien, 31.oktobrī, kad Saeima valsts budžetu skatīs pirmajā lasījumā, liecina informācija LSA mājaslapā.

LSA atgādina, ka iestājas par to, lai Latvijā būtu pieejama un kvalitatīva augstākā izglītība.

Savukārt valdība vakar pēc emocionālām diskusijām tomēr nespēja vienoties par papildu finansējuma piešķiršanu augstākajai izglītībai, lai netiktu samazināts valsts budžeta finansēto studiju vietu skaits.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu