Atstādinātā tiesnese Orniņa piekritusi strādāt Tiesu administrācijā par vecāko referenti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No amata atstādinātā Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja Aija Orniņa piekritusi strādāt par vecāko referenti Tiesu administrācijā (TA).

Darba pienākumus viņa sāks pildīt no 1.novembra. Kā aģentūrai LETA papildināja Tieslietu ministrijā, Orniņa ir norīkota TA Tiesu un zemesgrāmatu departamenta Tiesu iestāžu informācijas sistēmas nodaļas vecākā referenta (anonimizētāja) amatā.

Orniņa aģentūrai LETA norādīja, ka viņai tikai piedāvātas trīs darba iespējas, viena no tām saistīta arī ar grāmatvedību.

Atstādinātā tiesnese saņems tādu algu, kāda noteikta konkrētajai amata vietai.

Kā ziņots, mēneša sākumā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sāka kriminālprocesu pret tiesnesi un tajā Orniņai ir piemērots aizdomās turētās statuss. Šis process bija saistīts ar uzņēmēju Jūliju Krūmiņu, pret kuru birojs arī sācis divus kriminālprocesus.

Kā sarunā ar aģentūru LETA iepriekš skaidroja tiesnese, minētajā lietā viņai tiek inkriminēta neizpaužamu ziņu izpaušana un «piedāvājuma pieņemšana» no Krūmiņa.

Vaicāta, vai kriminālprocess saistīts ar kādu konkrētu lietu, kas bija pie viņas izskatīšanā, Orniņa sacīja, ka tā neesot, turklāt viņa uzsvēra, ka Krūmiņu pazīst jau ilgus gadus un uzņēmējs nekad nav viņai piedāvājis kādus materiālus labumus, līdz ar to viņa nekad tādus nav varējusi pieņemt.

Tikmēr Latvijas Televīzijas raidījums «De facto» vēstīja, ka Krūmiņš varētu būt izmantojis labās attiecības ar Orniņu, lai palīdzētu paziņam saistībā ar kādu civillietu. Raidījumam neoficiāli bija kļuvis zināms, ka KNAB ir aizdomas, ka Krūmiņš mēģinājis izlīdzēt uzņēmējam Jurim Miķelim, kura ziedojums Zaļo un zemnieku savienībai arī pievērsis KNAB uzmanību partiju finansēšanas lietā. Orniņas vadītā tiesa skatījusi kādu ar Miķeli saistītu lietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu