NATO ģenerālsekretārs: Aliansei jāreaģē uz Krievijas militāro spēku pieaugumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

NATO ir jāreaģē uz Krievijas militāro spēku pieaugumu, šodien pirms alianses aizsardzības ministru tikšanās žurnālistiem sacīja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. Viņš uzsvēra, ka ir nepieciešams, lai NATO atbild, redzot Krievijas militāro spēku palielināšanos.

«Krievija trīskāršoja aizsardzības budžetu, investējot modernā militārā aprīkojumā,» sacīja alianses ģenerālsekretārs.

Stoltenbergs uzsvēra, ka Krievija ir gatava lietot militāros spēkus pret saviem kaimiņiem. «To mēs esam redzējuši Gruzijā, Ukrainā,» piebilda amatpersona.

Līdz ar to NATO ir jāreaģē, un tas tiek darīts atbildīgā veidā, piekodināja Stoltenbergs.

Viņš atgādināja, ka Polijā un Baltijā tiks izvietoti četri starptautiski bataljoni, tāpat ir uzlabota NATO spēku gatavība.

«Mēs turpinām uzstāt uz konstruktīvām un kooperatīvām attiecībām ar Krieviju,» sacīja Stoltenbergs.

Viņš atklāja, ka starp NATO un Krieviju notiek sarunas par riska mazināšanu un caurredzamību saistībā ar militārajām aktivitātēm ap NATO robežu.

«Tā kā redzam militāro aktivitāšu pieaugumu kā ūdeņos, tā arī gaisā, ir palielināta nepieciešamība pēc mehānismiem, ar kuru palīdzību izvairīties no incidentiem un negadījumiem, turklāt, ja tādi notiek, ir jābūt drošiem, ka tie neeskalēs par ļoti bīstamām situācijām,» sacīja ģenerālsekretārs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu