Tiesībsargs vēršas KNAB par Straujumas izteikumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: THIERRY CHARLIER / AFP

Tiesībsargs Juris Jansons ir vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un Ģenerālprokuratūrā, lūdzot vērtēt valdības pērn pieņemto lēmumu palielināt atļauto trokšņu līmeni auto un moto trasēs.

Kā vēsta Latvijas Televīzija, Jansons vērsis uzmanību uz ekspremjerministres Laimdotas Straujumas (V) izteikumiem intervijā Latvijas Radio, kas viņam liekot domāt par varas izmantošanu savtīgās interesēs. «O, es sāku atcerēties. Tiešām atnāca Nagļa kungs, bet ne jau viņš viens, vesela rinda cilvēku,» bažas raisījušos Straujumas izteikumus citējis tiesībsargs.

Jansonam radušās bažas, ka valdības pērn pieņemtais lēmums palielināt atļauto trokšņa līmeni auto un moto trasēs pieņemts pretēji sabiedrības, bet par labu atsevišķu uzņēmēju interesēm.

«Es vienkārši nesaprotu, kā tā var atnākt uzņēmēji pie premjeres, un viss ātri notiek. No vienas puses, lobijs nav aizliegts, bet, no otras puses, tam ir jānotiek samērīgi un jābūt ievērotām visām sabiedrības interesēm. Šajā gadījumā tas nav noticis,» izteicies Jansons.

Straujuma par šo Jansona iesniegumu nav bijusi informēta, bet norādījusi, «lai KNAB izvērtē, man nav nekādu problēmu». Viņa vairs neatminoties, vai Naglis pie viņas nācis, bet valdības lēmumu viņa neuzskata par pakļaušanos kādām uzņēmēju interesēm, jo tas ticis izvērtēts vispusīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu