Pārmetumus par neskaidro finansējumu saņēmusī «KPV LV» nav guvusi lielus ziedojumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Lai arī partiju «KPV LV» atstājušie valdes locekļi pārmet neskaidra finansējuma piesaisti politiskajam spēkam, tas nav saņēmis lielus ziedojumus, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājaslapā publicētā informācija.

Ziedojumos kopš jūlija partija saņēmusi vien 505 eiro. Vislielākos maksājumus veicis Aldis Lebedis un Aldis Blumbergs, kuri katrs ziedojuši 100 eiro. No Žaņa Sargūna divos ziedojumos kopā saņemti 80 eiro, savukārt Mairis Austriņš partijai dāvinājis 70 eiro.

Partijas kasē pašlaik kopā esot 2090 eiro, un lielākā daļa naudas ienākusi no biedriem, kas maksājuši 20 eiro par iestāšanos un gada biedra naudu 30 eiro vai, ja rocība atļauj, lielāku summu, aģentūrai LETA sacīja «KPV LV» vadītājs, Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš. Par iestāšanos naudu maksāts notāram par biedru reģistrēšanu dibināšanas sapulcē un par šīs sanāksmes telpu nomu, skaidroja politiķis.

KNAB mājaslapā nav publicēta informācija par politiskā spēka saņemtajām biedru naudām.

Kā ziņots, Ilmārs Poikāns un vairāki citi partijas «KPV LV» biedri trešdien paziņoja par aiziešanu no politiskā spēka un aiziešanu no partijas valdes, to pamatojot ar vairākiem iemesliem, tostarp ar partijas reālas vadības trūkumu, izplatītajiem meliem, kā arī ar neskaidro finansējumu.

Kaimiņš vairāku valdes locekļu aiziešanu no politiskā spēka un izplatīto informāciju dēvē par kaitniecību, uz ko, iespējams, pamudinājuši kādi šiem cilvēkiem izteiktie solījumi saņemt naudu par politiķa «dabūšanu nost no partijas».

No partijas aizgājušie arī netieši norādīja, ka iebilda pret «nesankcionētām sarunām» ar Viesturu Tamužu, kurš savulaik līdzdarbojās Sudrabas partijas tapšanā, taču ar troksni to pameta, un Poikāns izteica pieļāvumu, ka viņa «vārds vēl uzpeldēs». Poikāns izteicās, ka Tamuža vārds piesaukts brīdī, kad uzsvērts, ka politiskajam spēkam «vajag kāpostu», un tas esot piemērs partijas vārda izmantošanai savtīgiem mērķiem. Kontekstā ar Tamužu partijas iekšienē esot jautāts, vai attiecīgā persona saņemtu naudu, ja nebūtu saistīts ar «KPV LV». Tā kā atbilde bijusi «visticamāk, nē», tad šī situācija liek aizdomāties, norādīja Poikāns.

Kaimiņš apstiprināja, ka viņam ir bijušas sarunas ar Tamužu, uz ko ir norādījuši no partijas aizgājušie biedri. Viņš gan neatklāja, vai sarunas tēma bijusi finansējuma piesaiste, taču norādīja, ka runājis ar ļoti daudziem cilvēkiem par partijas atbalstīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu