Studiju mācību vides uzlabošanai koledžās pieejami 13,32 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Grigoriy Sisoev / Sputnik

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu vairākām koledžām sagatavot un iesniegt projekta iesniegumu, lai saņemtu Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu studiju programmu mācību vides pilnveidei, aģentūru LETA informēja CFLA.

Kopējais pieejamais finansējums projektu īstenošanai līdz 2018.gada 31.decembrim ir 13 319 969 eiro, tai skaitā ERAF finansējums - 11 321 973 eiro un valsts budžeta finansējums - 1 997 996 eiro. Savukārt pēc 2019.gada 1.janvāra atbildīgā iestāde, kuras funkcijas pilda Izglītības un zinātnes ministrija, var ierosināt palielināt pieejamo attiecināmo finansējumu.

ERAF līdzfinansējums paredzēts, lai modernizētu tā dēvētās STEM jeb zinātnes, tehnoloģijas, inženierzinātnes, matemātikas izglītības programmas deviņās pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības iestādēs - Daugavpils Medicīnas koledžā, Jēkabpils Agrobiznesa koledžā, Liepājas Jūrniecības koledžā, Malnavas koledžā, Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledžā, profesionālās izglītības kompetences centrā «Rīgas Tehniskā koledža», Rīgas 1.medicīnas koledžā, Rīgas Celtniecības koledžā un Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledžā.

Projektos iespējams attīstīt koledžu infrastruktūru - uzlabot ēkas, telpas un laboratorijas, kā arī iegādāties iekārtas, aparatūru, datortehniku un instrumentus. Tāpat paredzēta informācijas un komunikācijas tehnoloģiju risinājumu ieviešana, e-studiju attīstība, bezvadu interneta pieslēguma izveide un bibliotēkas fondu papildināšana.

Projektus sagatavot un iesniegt CFLA koledžas ir aicinātas līdz 2017.gada 1.martam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu