Valsts kanceleja piedāvā piecus valsts pārvaldes reformu virzienus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts kanceleja valsts pārvaldes reformu īstenošanai piedāvā piecus virzienus ar 18 darbībām, kas būtu jāīsteno tuvāko trīs gadu laikā, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Diskusijām sagatavotais dokuments ir kā ceļa karte, kas ietver valsts pārvaldes struktūras un procesu vienkāršošanu, efektivitātes programmas ieviešanu, valsts pārvaldes konkurētspējas palielināšanu, darba sniegumā balstītu atalgojuma un novērtēšanas sistēmas ieviešanu, kā arī atbildīgu līdzdalību. Ceļa kartē ir iekļauts situācijas izklāsts par valsts pārvaldes nodarbinātību, budžeta struktūru, motivāciju un atalgojumu, efektivitāti, kā arī sabiedrības vērtējumu par valsts pārvaldes darbu.

Valsts kancelejas piedāvātie reformu virzieni ir sadalīti trīs blokos: valsts pārvaldes funkcijas un procesi, valsts pārvaldes cilvēkresursi un valsts pārvalde un sabiedrība.

Pirmais reformu virziens paredz valsts pārvaldes struktūras vienkāršošanu, funkciju standartizēšanu un sabiedrības kultūras veicināšanu. Otrais virziens paredz efektivitātes programmas ieviešanu, atbildības palielināšanu par rezultātu sasniegšanu. Trešais virziens būs valsts pārvaldes konkurētspējas palielināšana, bet bet ceturtais virziens paredz elastīgas un efektīvas cilvēkresursu vadības īstenošanu valsts pārvaldē. Piektais reformu virziens ir vērsts uz gudru komunikāciju un atbildīgu līdzdalību.

Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš uzsver, ka reformu mērķis ir panākt, lai sabiedrības apmierinātība ar valsts sniegtajiem pakalpojumiem un darbu kopumā pieaug. «Lai mēs kļūtu konkurētspējīgāki, kompaktāki un produktīvāki, nepieciešama fundamentāla domāšanas un procesu maiņa kopumā,» pauž Krieviņš.

Ikvienam ir iespēja iesniegt savu vērtējumu par izstrādāto ceļa karti, un tie tiks rūpīgi izvērtēti, precizējot reformu ceļa karti un sagatavojot konkrētu Valsts pārvaldes reformu plānu 2017.-2019.gadam. Reformu plānu plānots iesniegt apstiprināšanai Ministru kabinetā līdz nākamā gadā janvāra beigām.

Priekšlikumus var iesniegt līdz 11.novembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu