Labākai TV un radio apraidei austrumu pierobežā plāno būvēt torni Dagdā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Labākai televīzijas (TV) un radio apraidei Latvijas austrumu pierobežā plāno būvēt torni Dagdā, vēsta Latvijas Televīzija. Šādu priekšlikumu šodien izteikusi Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), lai stiprinātu TV un radio apraidi pierobežā, kas nereti uzsvērts kā viens no valsts drošības vājajiem punktiem.

NEPLP priekšsēdētāja vietniece Dace Ķezbere atzina, ka labākai apraidei pierobežā ir nepieciešams vismaz viens tornis, kas varētu atrasties Dagdā. Šāda projekta plānotās izmaksas ir aptuveni 250 000 eiro. Vēl viens tornis varētu tikt celts Viļakā.

Par minēto NEPLP priekšlikumu nākamnedēļ plānots spriest Saeimas atbildīgajā komisijā.

Šogad jūnijā intervijā Latvijas Televīzijai «Latvijas Valsts radio un televīzijas centra» (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta atzina, ka, lai uzlabotu Latvijas sabiedrisko mediju apraidi pierobežā, ir nepieciešami 30 000 līdz 1,2 miljoni eiro.

Viņš atzina, ka minētā naudas summas amplitūda ir ļoti plaša, taču reālais ieguldāmo līdzekļu apjoms būs atkarīgs no tā, cik plašus apraides uzlabošanas pasākumus valsts izvēlēsies veikt.

Bokta norādīja, ka cilvēki pierobežā bieži sūdzas par to, ka neredz Latvijas televīzijas kanālus, taču, aizbraucot pie viņiem klātienē, nākas konstatēt, ka antena ir pagriezta uz kaimiņvalsts pusi, jo tur ir vairāk citu kanālu, ko skatīties. Turpretim, lai redzētu Latvijas kanālus, antena jāpagriež atpakaļ uz iekšzemes pusi, taču cilvēki to nedara un sūdzas, norādīja LVRTC vadītājs.

Viņš apgalvoja, ka jebkurā gadījumā LVRTC būtu gatavs uzstādīt papildu raidītājus pierobežā, ja vien valsts tam šādu uzdevumu dotu. Tomēr esot jāņem vērā arī tas, ka šādam pasākumam ieguldījumi nebūs vienreizēji, jo vēlāk visu uzstādīto aparatūru būs nepieciešams arī uzturēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu