FOTO: nožēlojami! Maize pisuārā. Skolēnu attieksme pret ēdienu vai audzināšana?

TVNET/TV3 ziņas
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skaties.lv

Rīgas skolās kopš šā mācību gada sākuma tiek piedāvātas brīvpusdienas, diemžēl ne visi šo iespēju izmanto, lai remdētu izsalkumu un ietaupītu vecāku naudas līdzekļus. Tieši pretēji, raidījuma Bez Tabu pieredze liecina, ka ņergāšanās ar ēdienu skolās ir palielinājusies.

Bez Tabu redakciju sasniegusi skatītāja e-pasta vēstule ar klāt pievienotu fotogrāfiju, kurā redzama skolas zēnu tualetes pisuārā iemesta rupjmaizes rika.

Skatītājs uzdod jautājumu: «Vai tiešām tāpēc bija jātērē nodokļu maksātāju nauda, piešķirot brīvpusdienas, lai ēdiens vēlāk nonāktu tualetē?»

Tāpat arī ziņotājs norāda, ka līdzīgi skolēni izdaroties arī ar bezmaksas piena paciņām. Ar tām notiek mētāšanās, laistīšanās ar pienu un tā tālāk.

Vēl vairāk, Bez Tabu filmēšanas grupa jau septembrī ar videokameru iemūžināja skatu pie kādas no Rīgas vidusskolām, kur ēdnīcas darbinieki kopējā atkritumu konteinerā izgāza spaiņiem pusdienu pārpalikumu.

Skolu darbinieki aatzīst: agrāk pusdienas ēda tie bērni, kuri to gribēja, tagad uz ēdnīcu intereses pēc aiziet visi, taču diemžēl daļa par pasniegto ēdienu tikai pavīpsnā un nemaz neēd.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu