Bumba ar laika degli: prokuratūras ēkai draud sabrukšana

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skaties.lv

Bumba ar laika degli. Tā dēvē ēku Rīgas centrā, kurā mājvietu radušas septiņas prokuratūras. Mājai draud ekspluatācijas apturēšana. Un šobrīd ir aktuāls jautājums, uz kurieni pārcelt 150 prokuratūras darbiniekus, kuri uzturas ēkā ar sabrukšanas draudiem.

Prokuratūras ēka sajozta ar metāla stieplēm, lai brūkošās sienas saturētu kopā. Nodevīgās plaisas gan nenoslēpt. Tās sienās kļūst tikai lielākas un redzamas gan no ielas, gan iekštelpās.

Situācija ar katru gadu kļūst tikai sliktāka, novērojuši prokuratūras darbinieki. Mājas pamati sēžas, un ēka šķiebjas uz vienu pusi. Protestēt pret bīstamajiem darba apstākļiem šeit strādājošie nevar.

Atliek tikai paļaušanās, ka viss tiks atrisināts. To, ka ēka ir kritiskā stāvoklī, eksperti atzinuši jau pirms 10 gadiem. Taču visus šos gadus sauciens pēc palīdzības netika sadzirdēts. Vien pirms dažiem gadiem veica neatliekamo nostiprināšanu.

Šobrīd gan notiek ēkas padziļināta izpēte. Šo mājasdarbu ēkas apsaimniekotājam Valsts nekustamajiem īpašumiem uzdevis veikt Būvniecības valsts kontroles birojs.

VNĪ piedāvā prokuratūrai pārcelties uz Pasaules tirdzniecības centru Elizabetes ielā. Ģenerālprokurors Kalnmeiers šodien ieradās šīs telpas apskatīt.

Ģenerālprokurors atzinīgi izsakās par piedāvāto variantu – telpas labā stāvoklī un prokuratūras vajadzībām pielāgojamas.

Būvniecības valsts kontroles biroja atzinumam jābūt gatavam līdz nākamā gada 1. martam. Jebkurā gadījumā arī Pasaules tirdzniecības centrā prokuratūra nebūs uz palikšanu, jo ir izlemts, ka tā tiks pārcelta uz kādreizējo Rīgas rajona policijas ēku Aspazijas bulvārī, kuras rekonstrukcija gan diemžēl ir neplānoti ieilgusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu