Tukuma slimnīcas vadītāja: Mūsu teritorija ir pārāk plaša, lai pacientus vestu uz Rīgu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tukuma slimnīcas apkalpotā teritorija ir pārāk plaša, lai pacientus, kuriem nepieciešama neatliekamā palīdzība, laikus nogādātu uz Rīgu vai Jūrmalu, pauda slimnīcas direktore Dzintra Rabkeviča, komentējot Veselības ministrijas iespējamās reformas, ārstniecības iestādi pārprofilējot par dienas stacionāru.

«Mēs esam kategoriski pret šo ieceri un gaidām, kad pie mums ieradīsies ministrijas pārstāvji, vērtēs mūsu darbu un skaidros,» atzina Rabkeviča.

Uz ārstniecības iestādi tiek nogādāti pacienti ne tikai no bijušā Tukuma rajona - Tukuma, Jaunpils, Kandavas un Engures novadiem -, bet arī no Talsu, Rojas novada. «Mums ir divi pansionāti, divi kalni, vasarā daudz atpūtnieku pie jūras, līdz ar to aug sniegtās palīdzības apjoms. Neticu, ka no tik plašas teritorijas stundas laikā var aizvest uz Rīgu. Arī Jūrmala nav risinājums,» pauda slimnīcas vadītāja, spriežot, ka pēc reformām Kurzemē neatliekamā palīdzība tiks sniegta vien Liepājā un Ventspilī, līdz ar to pacienti būs zaudētāji.

«Jautājumu pārrunājām ar Slimnīcu biedrību, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Ceram, ka pašvaldībām izdosies atrast risinājumu. Jāvērtē reālā situācija, cipari, infrastruktūra,» Rabkeviča cer, ka situāciju izdosies atrisināt par labu slimnīcai un pacientiem.

Kā ziņots, iedzīvotājiem retāk sniedzamus, specifiskākus un sarežģītākus pakalpojumus neizbēgami nāksies koncentrēt lielākās slimnīcās ar atbilstošiem resursiem, ņemot vērā pacientu drošību, medicīnas tehnoloģiju un cilvēkresursu pieejamību, aģentūrai LETA norādīja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders.

Tādēļ VM strādā pie ārstniecības iestāžu sadalījuma pa līmeņiem, precīzi definējot, kāds pakalpojumu klāsts katrā no līmeņiem tiks apmaksāts no valsts puses.

Ņemot vērā, ka visbiežāk un visvairāk nepieciešamie pakalpojumi iedzīvotājiem ir ambulatorie pakalpojumi, proti, ārstu speciālistu konsultācijas, diagnostiskie izmeklējumi, manipulācijas, ko ir iespējams veikt, piemēram, dienas stacionārā, to nodrošināšana tiks turpināta un sekmēta, skaidroja Šneiders.

Savukārt iedzīvotājiem retāk sniedzamus, specifiskākus un sarežģītākus pakalpojumus nāksies koncentrēt lielākās slimnīcās ar atbilstošiem resursiem, ņemot vērā pacientu drošību, medicīnas tehnoloģiju un cilvēkresursu pieejamību, pauda VM pārstāvis.

Tāpat vēstīts, ka, tiecoties izveidot efektīvu slimnīcu tīklu, tās nākotnē plānots iedalīt četros līmeņos. VM arī pieļauj, ka slimnīcu tīkla reformas rezultātā daļai mediķu no tām ārstniecības iestādēm, kur kāda nodaļa tiks slēgta vai kāds specifisks pakalpojums vairs netiks sniegts, nāksies pārkvalificēties uz citu medicīnas specialitāti vai arī meklēt darbu citā slimnīcā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu