Kučinskis sūdzību par Streļčenoku atvēl vērtēt pašam KNAB vadītājam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) ir atvēlējis pašam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam lemt, vai ir nepieciešams izvērtēt atbildīgo amatpersonu atbildību par birojam tiesvedībās radītajiem zaudējumiem.

Bijusī KNAB darbiniece Ilze Draveniece tika lūgusi Kučinski vērst regresa prasību pret KNAB priekšnieku Streļčenoku un citām amatpersonām, kuras, viņasprāt, ir atbildīgas par KNAB tiesvedībās radītajiem zaudējumiem vairāk nekā 50 000 eiro apmērā.

Tā vietā, lai izvērtētu Streļčenoka atbildību, Kučinskis šonedēļ ir lūdzis Streļčenokam iepazīties ar Dravenieces vēstuli un nepieciešamības gadījumā veikt darbības, lai izvērtētu atbildīgo amatpersonu atbildību atbilstoši Valsts pārvaldes iestāžu nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas likumam, teica premjerministra preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Draveniece vēstulē premjeram atgādināja, ka šogad 4.oktobrī stājās spēkā Rīgas apgabaltiesas spriedums civillietā, ar kuru no KNAB par labu Draveniecei ir piedzīta vidējā izpeļņa 35 543 eiro par darba piespiedu kavējumu. Tāpat par šajā lietā pierādītām Streļčenoka darbībām trīs gadu garumā Draveniece ir cēlusi prasības tiesā pret KNAB par morālā kaitējuma atlīdzināšanu vairāk nekā 30 000 eiro apmērā.

Dravenieces uzvarētajā lietā KNAB ir samaksājis valsts nodevu 3658 eiro apmērā, advokāta izdevumus 1000 eiro un ar lietas vešanu saistītos izdevumus 18,46 eiro. Papildus no KNAB par labu Draveniecei piedzītajai vidējai izpeļņai 35 543 eiro apmērā KNAB būs jāmaksā Draveniecei vidējā izpeļņa par laika periodu no 2015.gada 24.novembra līdz brīdim, kamēr KNAB izpildīs tiesas spriedumu un likuma prasības par viņas atjaunošanu amatā, kas veido zaudējumu summu KNAB vairāk nekā 20 000 eiro apmērā.

Bez KNAB tiesvedībās ar Dravenieci radītajiem zaudējumiem vairāk nekā 40 000 eiro apmērā arī citu KNAB darbinieku tiesvedības pēdējo gadu laikā KNAB izmaksājušas jau vairāk nekā 10 000 eiro no iestādes budžeta līdzekļiem, premjeram norādīja Draveniece.

Ņemot vērā visu iepriekš minēto, Draveniece lūdza premjeru izvērtēt norādītos faktus par Streļčenoka rīcību, par valstij nodarītajiem zaudējumiem veikt dienesta izmeklēšanu un vērst regresa prasību pret KNAB priekšnieku un citām atbildīgajām amatpersonām, kuras ir atbildīgas par KNAB tiesvedībās radītajiem būtiskajiem zaudējumiem vairāk nekā 50 000 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu