AM valsts sekretārs: jāatgriežas pie totālas aizsardzības koncepta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai atbildētu uz Krievijas radītajiem izaicinājumiem un spētu aizsargāt Latviju, ir jāatgriežas pie totālās aizsardzības koncepta, drošības un ārpolitikas forumā «Rīgas konference 2016» pauda Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Garisons norādīja, ka Baltijai nākas saskarties ar lielu Krievijas spiedienu, kas nākotnē tikai pieaugs. Tāpat Krievija nodarbojas arī ar ievērojamu spēka demonstrēšanu citviet - kā to apliecina aviācijas bāzes kuģa «Admiral Kuzņecov» brauciens pa Lamanšu un divu korvešu, kuras spēj nest kodolieročus, ienākšana Baltijas jūrā.

«Es esmu pārliecināts, ka Krievija mēģina mūs psiholoģiski piespiest. Viņi seko Suņdzi principiem - uzvarēt, vēl pirms sākusies cīņa,» teica Garisons.

Ministrijas valsts sekretārs ir pārliecināts, ka jāatrod ceļš, kādā stiprināt sabiedrības elastīgumu. «Esmu pārliecināts, ka jāatgriežas pie totālās aizsardzības koncepta. Mums ir jābūt gataviem atbildēt Krievijas visaptverošajai pieejai. Latvija ir izveidojusi Zemessardzi - ja katrs pilsonis dienēs Zemessardzē, mēs būsim pietiekami aizsargāti,» teica Garisons, piebilstot, ka neesam Aukstajā karā, bet mums ir jāizmanto tā laika metodes.

Jau vēstīts, ka Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 28. un 29. oktobrī norisinās viens no Baltijas jūras reģiona ikgadējiem nozīmīgākajiem drošības un ārpolitikas forumiem - Rīgas konference, kas 11. gadu pēc kārtas pulcē vairāk nekā 600 augsta līmeņa ārvalstu drošības un ārpolitikas ekspertus, diplomātus, politiķus, akadēmiķus, uzņēmējus un mediju pārstāvjus.

Kā informēja pasākuma organizatori, šogad konferencē tiks diskutēts par Eiropas Savienības lomu globālajā ekonomikā, «Brexit» ietekmi uz Eiropas Savienības nākotni, NATO spējām pielāgoties 21. gadsimta izaicinājumiem, kā arī par Rietumu attiecībām ar Krieviju un Austrumu partnerības valstu izaicinājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu