Ogres slimnīcas vadītājs: Esam izolēti no lēmumu pieņemšanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Esam izolēti no lēmumu pieņemšanas, runājot par iecerēto slimnīcu reformu telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» teica SIA «Ogres rajona slimnīca» Valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs.

Līdzīgu viedokli pauda arī Alūksnes slimnīcas vadītāja Maruta Kauliņa. Viņa pastāstīja, ka pagājušajā nedēļā, kad Alūksnē viesojās veselības ministre Anda Čakša, Kauliņai esot bijis liegts piedalīties ministres un pašvaldības pārstāvju tikšanās.

Širovs uzsvēra, ka pašlaik valda liela neskaidrība par nākotni, un tas nesekmē mediķu darbu. Mediķi esot neziņā par savu nākotni, par savām darbavietām.

Viņaprāt, medicīnai nepietiekamo finansējumu pārdalot uz vienu vai otru pusi, situācija neuzlabosies, bet kļūs sliktāka. Medicīnas pakalpojumi tiks ierobežoti un attālināsies no iedzīvotājiem.

Širovs uzskata, ka Pasaules bankas pētījums, uz kuru atsaucas politiķi un valdība, ir kritiski jāizvērtē. Viņaprāt, pētījums ir nekvalitatīvs, jo tā autori nav apmeklējuši visas slimnīcas, un nezina kāda tajās ir situācija. Piemēram, Ogres slimnīcu pētījuma veicēji neesot apmeklējuši.

Kā ziņots, Veselības ministrijas (VM) plānos ir slimnīcas Latvijā iedalīt piecos līmeņos atkarībā no speciālistu skaita, sniegtajiem pakalpojumiem, aprīkojuma un citiem kritērijiem. Katrā nākamajā līmenī ir iekļauti iepriekšējā līmeņa elementi.

VM sola, ka jebkura veida reformas slimnīcu tīklā Latvijā spēkā varētu stāties, ātrākais, 2019.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu