Aizsardzības ministrija aicina nēsāt pie apģērba sarkanbaltsarkanu lentīti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lāčplēša dienu gaidot, Aizsardzības ministrija (AM) jau tradicionāli aicina Latvijas iedzīvotājus nēsāt pie apģērba sarkanbaltsarkano lentīti, kas norāda uz 1919. gada 11.novembri, kad izcīnīta izšķirošā uzvara pār Bermonta karaspēku, informēja AM.

Arī šogad Aizsardzības ministrija sarūpējusi vairāk nekā 10 kilometrus jeb 71 000 lentīšu, no kurām 45 000 tiks salocīti reģionos, bet 26 000 - Rīgā.

Sākot ar 7.novembri, ikvienam, kam vēl nav sarkanbaltsarkanās lentītes, būs iespēja to salocīt sev un saviem tuviniekiem Latvijas Kara muzeja vestibilā.

11.novembrī sarkanbaltsarkanās lentītes tiks dalītas militārās parādes laikā pie Brīvības pieminekļa un vakarā pie Latvijas Kara muzeja. Visas dienas garumā pie Latvijas Kara muzeja varēs arī apskatīt Latvijas un ASV tehniku un ekipējumu un tikties ar karavīriem.

2.Zemessardzes brigādē sarkanbaltsarkanās lentītes karavīri un zemessargi kopā ar bērniem un jauniešiem locīs Babītes vidusskolā, Draudzīgā aicinājuma Cēsu valsts ģimnāzijā, Īslīces vidusskolā, Kauguru vidusskolā, Lauberes bērnunamā, Mežotnes vidusskolā, Ogres 1.vidusskolā un Salaspils vidusskolā, kā arī jaunatnes centrā «Vinda» Valmierā un Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljonā Mārupē skolu ekskursiju laikā.

3.Zemessardzes brigādē lentīšu locīšana un tikšanās ar karavīriem un zemessargiem notiks Aizkraukle novada arodskolā, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, Daugavpils Valsts tehnikumā un Daugavpils Būvniecības tehnikumā, Jēkabpils pamatskolā, Latgales kultūrvēstures muzejā, Ļaudonas vidusskolā, Lejasciema vidusskolā, Lizuma vidusskolā, Pļaviņas novada ģimnāzijā, Rēzeknes 5.vidusskolā, Rēzeknes tehnikumā, Špoģu vidusskolā, Sūnu pamatskolā, Nautrēnu vidusskolā, Valmieras tehnikuma Rankas filiālē un Vārkavas vidusskolā, kā arī pasākumos Zemessardzes 34.artilērijas bataljonā un 35.nodrošinājuma bataljonā svinīgo pasākumu laikā.

4.Zemessardzes brigādē sarkanbaltsarkanās lentītes tiks locītas Elejas bērnunamā, Ozolnieku novada pašvaldības sociālās aprūpes centrā «Zemgale», Jelgavas pilsētas jaunsargu vienībā, kā arī Zemessardzes 46.kājnieku bataljonā atvērto durvju dienu pasākuma laikā. Salocītās sarkanbaltsarkanās lentītes izdalīs arī Dobelē «Gaismas gājiena» laikā, Jelgavas pirmsskolas izglītības iestādēs «Rotaļa», «Ķipari» un «Varavīksne» un Ozolnieku novada centrā svinīgo pasākumu laikā.

Tāpat karavīri un zemessargi piedalīsies arī Lāčplēša dienai veltītajos svinīgajos pasākumos novados.

Laika posmā no 2010. līdz 2015.gadam Aizsardzības ministrijas rosinātajā iniciatīvā kopīgi salocīti jau 52 kilometri lentīšu jeb aptuveni 365 000 lentīšu.

Aizsardzības ministrija atgādina, ka lentītes novembrī nēsājamas ar stūriem uz augšu, veidojot burtu V, kas simbolizē uzvaru, jo novembrī tiek pieminēta izšķirošā uzvara pār Bermonta karaspēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu