Kučinskis gaida Streļčenoka atbildi uz rezolūciju par Dravenieces gadījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) komentāri par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu izvērtēt iespējas birojam radušos zaudēto tiesvedību izdevumus piedzīt no bijušās darbinieces Ilzes Dravenieces patlaban nav gaidāmi.

Premjers ir uzdevis KNAB priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam vērtēt situāciju, un viņš vēl gaidot Streļčenoka atbildi uz izsūtīto rezolūciju par Dravenieces gadījumu, aģentūru LETA informēja Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars.

LETA jau ziņoja, ka KNAB izvērtēs iespējas birojam radušos zaudēto tiesvedību izdevumus piedzīt no bijušajām KNAB amatpersonām Jutas Strīķes un Ilzes Dravenieces, aģentūrai LETA pavēstīja KNAB sekretariāta vadītāja Māra Priedīte.

Bijusī KNAB darbiniece Draveniece nesen lūdza premjeru Māri Kučinski (ZZS) vērst regresa prasību pret KNAB priekšnieku Streļčenoku un citām amatpersonām, kuras, viņasprāt, ir atbildīgas par KNAB tiesvedībās radītajiem zaudējumiem vairāk nekā 50 000 eiro apmērā.

Tā vietā, lai izvērtētu Streļčenoka atbildību, Kučinskis oktobra beigās lūdza Streļčenokam iepazīties ar Dravenieces vēstuli un nepieciešamības gadījumā veikt darbības, lai izvērtētu atbildīgo amatpersonu atbildību atbilstoši Valsts pārvaldes iestāžu nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas likumam.

Komentējot premjera vēstuli, KNAB Sekretariāta vadītāja Māra Priedīte aģentūrai LETA atgādināja, ka KNAB ieskatā bijušo KNAB darbinieku rīcība ir ietekmējusi zaudētās tiesvedības rezultātu. Zaudētās Dravenieces atbrīvošanas lietas iztiesāšanā būtiska nozīme bija faktam, ka Strīķe, pildot KNAB priekšnieka pienākumus, atcēla KNAB priekšnieka rīkojumu, ar kuru Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai Draveniecei tika piemērots disciplinārsods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu