Seržants: Visi zina stāstus par «misteru divdesmit procenti», bet noķert nevar

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Visi Latvijā zina stāstus par «misteru divdesmit procenti» un tamlīdzīgus, bet noķert nevar, runājot par korupcijas tendencēm Rīgā un Latvijā kopumā, intervijā «Latvijas Avīzei» izteicies Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāja vietniekus Kārlis Seržants (ZZS).

«Skaidrs, ka lielākie korupcijas riski ir tur, kur grozās valsts vai pašvaldību nauda, dažādi konkursi un tamlīdzīgi. Rīgā tas notiek lielos apmēros. Visi jau zina tos stāstus par «misteru divdesmit procenti» un tamlīdzīgus, bet noķert nevar. Protams, ka te varētu velēties lielāku KNAB uzmanību,» sacījis politiķis.

Deputāts pieļāvis, ka minētajā jomā korupcijas gadījumus ir grūti atklāt, jo «uzņēmēji saprot, ja viņi ziņos, tad ar to bizness šajā pilsētā būs beidzies un nevienu konkursu vairs uzvarēt nevarēs».

Komisijas vadītājs Ainārs Latkovskis (V) paudis viedokli, ka būtu vajadzīga vienošanās būvnieku vidū - «stop, vairs nekādus kukuļus «resnajiem runčiem» nedodam». «Bet, ja viens gribēs būt godīgs, bet citi ne, tad godīgais paliks zaudētājs. Mums taču ik pa laikam pieķer kādu «karteli», kur uzņēmēji slepus vienojušies par tirgus noteikumiem, kāpēc nevarētu vienreiz tapt «pretkorupcijas kartelis«?» spriedis deputāts.

Taujāts, kā panākt šādu vienošanos, Latkovskis paudis viedokli, ka «tam jānāk no iekšienes», jo «no augšas to ir ļoti sarežģīti pārlauzt, ja sabiedrība nav gatava mainīties».

Runājot par tā dēvēto «kapu tramvaju» uz Skanstes ielas rajonu, Seržants mudinājis papētīt, kam Skanstes degradētajā teritorijā pieder zemes īpašumi un kādi tur bijuši pēdējo gadu lielākie darījumi.

"Varu godīgi pateikt, ka mēs Saeimas komisijā nekad neesam skatījuši nevienu konkrētu kriminālprocesu. Tur politiķiem nevajadzētu iejaukties. Protams, es ļoti ceru, ka KNAB ir novērtējis situāciju ar "kapu tramvaju» un izdarījis secinājumus, bet norādīt es to nedrīkstu," piebildis Latkovskis.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu