Svinam Latvijas dzimšanas dienu!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tieši šodien aprit 98 gadi, kopš proklamēta Latvijas Republika. Arī portāla TVNET komanda sveic mūsu tēvzemi dzimšanas dienā, novēlot Latvijas iedzīvotājiem mierīgu, saticīgu un bagātīgu dzīvošanu. Lai mums visiem skaisti valsts svētki!

TVNET žurnālisti piedalīsies lielākajos svētku pasākumos, piedāvājot reportāžas, fotogalerijas un video ierakstus. Seko līdzi valsts svētku svinībām portālā TVNET!

Te varat ieskatīties interesantos faktos par to, kāda bija Latvija un tās iedzīvotāji pirms 100 gadiem, kad vēl nebija proklamēta Latvijas Republika.

Saeimas svinīgā sēde

Par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 98.gadadienai 18.novembrī, pulksten 12.00 notiks Saeimas svinīgā sēde.

Svinīgajā parlamenta sēdē uzrunu teiks Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, un tajā tradicionāli aicināti piedalīties Valsts prezidents, Ministru kabineta locekļi un bijušie Augstākās padomes deputāti, kā arī ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvji.

Plaša pasākumu programma

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienu, Rīgā paredzēta plaša svētku programma, tajā skaitā ziedu nolikšanas ceremonija, Nacionālo Bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militārā parāde, svinīgs pasākums pie Brīvības pieminekļa, daudzveidīgi koncerti, kopīga Latvijas himnas dziedāšana 11. novembra krastmalā un svētku uguņošana.

18. novembrī svētku rīts galvaspilsētā sāksies ar Ekumenisko dievkalpojumu Rīgas Doma baznīcā, tad iedzīvotāji gaidīti pie Brīvības pieminekļa, kur notiks ziedu nolikšanas ceremonija, bet

vēlāk ikvienam interesentam 11. novembra krastmalā būs iespēja vērot Nacionālo Bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi.

Vakarā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti pie Brīvības pieminekļa uz svinīgo pasākumu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienai.

Plkst. 20.00 klātesošos uzrunās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Plkst. 21.00 jau tradicionāli valsts svētkos iedzīvotāji aicināti vienoties kopīgā Latvijas Republikas valsts himnas «Dievs, svētī Latviju!» dziedāšanā un krāšņas uguņošanas vērošanā 11. novembra krastmalā.

Līdztekus šiem pasākumiem Rīgā būs iespēja apmeklēt daudzveidīgus koncertus, kas notiks kultūras centros un dievnamos gan pilsētas centrā, gan arī apkaimēs.

Valsts svētkos iedzīvotājiem būs iespēja apskatīt arī gaismas festivāla «Staro Rīga 2016» objektus. Ar šā gada gaismas festivālu «Staro Rīga» tiek turpināta tuvošanās Latvijas simtgadei, sekojot pērn aizsāktajai tēmai. Pagājušā gada festivāla tēma bija «Gaisma sauca», šogad tā ir «Gaisma ausa» – rinda no Ausekļa dzejoļa, kas Jāzepa Vītola komponētā kora dziesmā «Gaismas pils» vienmēr dziedāta Dziesmu svētkos un citos latviešu tautai nozīmīgos brīžos. Festivāls Rīgas pilsētvidē būs skatāms līdz 20. novembrim.

Dažādi svētku pasākumi notiks ari citviet Latvijā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu