Čakša: Nauda smagi slimās Baibas Barones slimnīcas rēķina apmaksai ir atrasta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nauda smagi slimās Baibas Barones slimnīcas rēķina apmaksai ir atrasta, mikroblogošanas vietnē «Twitter» paziņojusi veselības ministre Anda Čakša.

(Pievienota 5. un 6.rindkopa.)

Vienlaikus viņa pateicas Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Atbalsta fondam un norāda, ka «šobrīd viss atkarīgs, vai būs donors un izpratne par orgānu ziedošanu».

Fonda izpilddirektors Normunds Beļskis aģentūrai LETA apliecināja, ka nauda 104 000 eiro apmērā tiks ņemta no fonda un tie ir sabiedrības saziedotie līdzekļi, kas palika pāri no asinsvadu ķirurga Jāņa Rozentāla ārstēšanas.

«Lai noņemtu spriedzi sabiedrībā un glābtu Baibas dzīvību, pieņemts lēmums ārstēšanās izmaksu segšanai. Mums bija palikuši pāri 104 000 eiro no līdzekļiem, kas bija saziedoti daktera Rozentāla ārstēšanai. Kopumā daktera Rozentāla ārstēšanai tika savākti aptuveni 160 000 eiro, taču viņa stāvoklis uzlabojās un nebija nepieciešama aknu transplantācija,» paskaidroja Beļskis.

Veselības ministrijas preses pārstāve Agnese Zarāne aģentūrai LETA teica, ka Čakša paužot lielu pateicību visiem tiem, kas, izprotot Baibas situāciju, iesaistījās līdzekļu meklēšanā, lai varētu apmaksāt Tartu Universitātes slimnīcas rēķinu.

Šajā brīdī nepieciešamo summu būs iespējams novirzīt no fonda, taču gatavību palīdzēt izteica arī vairāki finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) uzrunātie uzņēmēji. Nepieciešamos līdzekļus nav bijis iespējams rast Veselības ministrijas budžetā, jo veselības nozarei piešķirtais līdzekļu apjoms ir ierobežots un nepietiekams pat šobrīd valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu groza nodrošināšanai, norādīja ministrijā.

Jau ziņots, ka labdarības organizācija «Ziedot.lv» atvēra ziedojumu kontu Barones slimnīcas rēķina apmaksai.

Kā ziņots, šogad augustā tika saziedota nauda smagi slimās Barones aknu transplantācijai. Taču Latvijas Televīzija nesen vēstīja, sieviete šobrīd jau otro mēnesi pavada Tartu Universitātes slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā, gaidot aknu donoru. 50 000 eiro operācijai saziedoja līdzcilvēki, taču par uzturēšanos Igaunijā rēķins jau sasniedzis 100 000 eiro. Šo summu Nacionālais veselības dienests nesegs, jo aknu transplantācija pagaidām nav valsts apmaksāto pakalpojumu klāstā.

Pēc minētā gadījuma Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) norādīja, ka Veselības ministrijai ir jāveic nepieciešamās reformas, lai arvien mazāk būtu situāciju, ka pacientiem mūsdienās nebūt ne unikālu procedūru veikšanai jālūdz ziedojumi sabiedrībai.

Pēdējā laikā sabiedrības uzmanības lokā nonākuši vairāki gadījumi, kad vākti ziedojumi, lai palīdzētu smagi slimu cilvēku ārstēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu