Valsts augstākās amatpersonas, politiķi un iedzīvotāji noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien, Latvijas Republikas Proklamēšanas dienā, ziedus pie Brīvības pieminekļa bija ieradušās nolikt gan valsts augstākās amatpersonas un politiķi, gan daži simti iedzīvotāju.

Kā novēroja aģentūra LETA, svinīgā ziedu nolikšanas ceremonijā piedalījās Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi, Saeimas spīkere Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), veselības ministre Anda Čakša, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V), kā arī bijušie Valsts prezidenti Valdis Zatlers un Andris Bērziņš, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), valsts drošības dienestu pārstāvji, Saeimas deputāti, ārvalstu vēstnieki un ārzemju viesi.

Pieminekļa pakājē tika guldīti dažādi ziedi, galvenokārt sarkanā un baltā krāsā. Ziedu pušķus rotāja ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu, tai skaitā Ukrainas, Krievijas un Zviedrijas karogi.

Skanot Nacionālo Bruņoto spēku orķestrim, ziedus pie pieminekļa nolika arī iedzīvotāji - visu paaudžu cilvēki, tai skaitā ģimenes ar bērniem. Pasākumu no malas novēroja daudzi ārzemju viesi.

Kā ziņots, šodien tiek svinēta Latvijas Republikas 98 gadu jubileja. Latvijas Republika tika proklamēta 1918.gada 18.novembrī plkst.16 Otrajā pilsētas teātrī, tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu