Valsts kancelejas direktors: Nemainot kārtību, pie jauna KNAB vadītāja varētu tikt pēc 2-2,5 mēnešiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Ja tiks nolemts neko nemainīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka izraudzīšanās kārtībā, tad pie jauna biroja vadītāja varētu tikt pēc diviem līdz divarpus mēnešiem, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš.

Viņš skaidroja, ka apmēram mēnesi aizņemtu kandidātu sagatavošanās un pieteikšanās konkursam, vēl aptuveni mēnesis būtu nepieciešams, lai Satversmes aizsardzības birojs izvērtētu kandidātu atbilstību pielaides valsts noslēpumam saņemšanai, bet apmēram divas nedēļas būtu nepieciešamas kandidātu atlases noslēdzošajai daļai.

Krieviņš atgādināja publiskajā telpā izskanējušo, ka jaunumi jautājumā par KNAB vadītāja meklējumiem varētu būt gaidāmi pēc nedēļas, kad Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) plāno tikties ar KNAB vadītāja atlases komisiju.

Krieviņš: Par KNAB reformām būtu jādomā Saeimai, nevis Valsts kancelejai

Par to, kas maināms Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārraudzībā vai struktūrā, būtu jādomā Saeimai, nevis Valsts kancelejai (VK), šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja VK direktors Mārtiņš Krieviņš.

Viņš atzina, ka jautājums par KNAB pārraudzību un tajā nepieciešamajām reformām viņu «vajā» jau kopš stāšanās amatā pagājušā gada septembrī. «Es tiešām nesaprotu, kādēļ VK būtu jānodarbojas ar KNAB jautājumiem, jo tā nav klasiskā valsts pārvalde, un mums tam arī nav pietiekamas kompetences,» atzina Krieviņš.

Viņš uzsvēra, ka KNAB galvenais uzraugs ir Saeima, uz kuru biroja priekšnieks arī regulāri dodas atskaitīties par padarīto, turklāt Saeima arī ieceļ amatā KNAB priekšnieku. «Ar KNAB uzraudzību būtu jānodarbojas Saeimas deputātiem. Kā zināms, Saeimā ir īpaša komisija, kas atbild par šiem jautājumiem,» sacīja Krieviņš.

Kā ziņots, kad bez rezultātiem beidzās izsludinātais konkurss uz KNAB priekšnieka amatu, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) parakstīja rezolūciju Valsts kancelejas direktoram, lūdzot divu nedēļu laikā sniegt priekšlikumus par risinājumu KNAB vadības darba organizācijai un priekšlikumus biroja pārraudzībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu