Lūdz palīdzēt sievietei, kura cīnās ar ļaundabīgu ādas audzēju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Pie TVNET vērsās Tatjanas Bičikas tuvinieki, lūdzot palīdzību smagi slimās sievietes ārstēšanai.

Viņi raksta: «Valsts zāles neapmaksā, tiesībsargs neko nevar darīt, paliek cerības atkal uz Latvijas iedzīvotājiem.

Portālā Ziedot.lv rakstīts, ka Tatjanai ir 55 gadi, viņa ar vīru, meitu un mazmeitiņu dzīvo Siguldā. Tatjana 32 gadus nostrādājusi Siguldas bērnudārzā «Pīlādzītis» par pavāri. Šā gada janvārī viņa no darba bija spiesta aiziet slimības dēļ.

Tatjana izaudzinājusi dēlu un meitu, abi ir farmaceiti. Pirms vairāk nekā četriem gadiem Tatjana, meitas mudināta, nolēma pārbaudīt dzimumzīmes. Pārbaudes uzrādīja ļaundabīgu ādas audzēju – melanomu. Tatjana ir pārcietusi piecas operācijas, saņēmusi imūnterapiju. Tomēr slimība progresē. Ārstu konsilijs ir lēmis par turpmāko ārstēšanu ar medikamentiem, kas ik mēnesi izmaksā 9106,68 eiro, bet gadā ārstniecības kursam kopumā nepieciešami 109 280,34 eiro (izmaksas precizētas 15.02.2016.). Saskaņā ar starptautiskajām vadlīnijām terapija ar Pembrolizumab ir atbilstošākā un efektīvākā izvēle Tatjanas gadījumā.

Tatjana vērsusies ar iesniegumu Nacionālajā Veselības dienestā, kas 15. februāri sniedzis atbildi, ka valsts ik mēnesi līdzfinansēs ārstniecību līdz 1185,72 eiro apmērā, savukārt Tatjanai pašai jāmaksā līdz 7920,96 eiro. Tatjana ar ģimenes atbalstu var apmaksāt zāles līdz pat 20 000 eiro apmērā. Maijas Kovaļevskas labdarības koncertā «Sirds veltījums» saziedoti 1932,81 eiro, taču papildus vēl vajadzīgi 73 137 eiro. Taču Tatjanai laika nav daudz, ārstēšana jāsāk pēc iespējas ātrāk. Tatjana vērsusies arī Veselības ministrijā ar lūgumu rast risinājumu šajā situācijā, tomēr nekādu papildu risinājumu ministrija nepiedāvā.

Neskatoties uz smago slimību, Tatjana jūtas labi, nodarbojas ar savu iemīļoto cigun vingrošanu, katru dienu dodas vismaz 10 kilometrus garās pastaigās, palīdz mazmeitiņai Martai apgūt klavierspēli. Tatjana atzīst, ka emocionāli jūt ļoti lielu spriedzi - zāles ir, bet līdzekļu to iegādei trūkst. Tatjana piebilst, ka viņai ļoti vēl gribas dzīvot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu