Sācies balsojums par šā gada Eiropas cilvēku Latvijā; starp kandidātiem arī politiķi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Sācies balsojums par šā gada «Eiropas cilvēka Latvijā» titulu, kas ik gadu tiek piešķirts cilvēkam, kurš ar saviem darbiem devis vislielāko ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanā Eiropā un Eiropas kopējo vērtību integrēšanā Latvijā.

Kā informēja Eiropas Kustībā Latvijā, titula ieguvējs tiek noskaidrots sabiedrības balsojumā. Balsojums ir iespēja atskatīties uz gada aktualitātēm sabiedrības dzīvē, izvērtēt notikušo, izteikt cieņu un atzinību ievērojamām personībām, kuras ļāvušas apzināties mūsu pašu vērtības un pienesumu Eiropai.

Balsot par kādu no desmit sabiedrības pārstāvju jau izvirzītajām kandidatūrām jeb «Top 10» vai arī izvirzīt savu kandidātu var līdz šā gada 5.decembrim, kad pieci visvairāk balsu ieguvušie kandidāti iekļūs «Top 5».

Apkopojot sabiedrības pārstāvju izvirzītās kandidatūras, «Top 10» sarakstā iekļuvis matemātiķis Andris Ambainis, SIA «Mikrotīkls» līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš, kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (V), EP deputāte Sandra Kalniete (V), vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa, Saeimas deputāte Lolita Čigāne (V), kā arī publicists Otto Ozols.

Savu balsi var atdot mājaslapā «www.visidati.lv/aptauja/1228984842/». Balsojums turpināsies līdz 29.decembrim, kad notiks 2016.gada Eiropas cilvēka Latvijā svinīgā apbalvošanas ceremonija.

Pērn titulu «Eiropas cilvēks Latvijā» saņēma «Zvannieku mājas» dibinātājs un vadītājs Juris Cālītis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu