Kučinskis norobežojas no Grigules balsojuma Krievijas propagandas jautājumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis norobežojas no Latviju pārstāvošās Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ivetas Grigules rīcības, balsojot pret EP pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu. Kučinskis arī pauž nožēlu par Grigules balsojumu, uzsverot, ka tas ir pretrunā ar Latvijas interesēm.

(ziņa papildināta)

Kučinska ieskatā Grigules balsojums neatspoguļo Latvijas pozīciju stratēģiskās komunikācijas jautājumā. Viņš atgādina, ka gan Latvijai, gan arī Eiropas Savienībai (ES) un NATO ir jāstiprina kapacitāte stratēģiskās komunikācijas jomā. «Cīņa pret propagandu un demagoģiju būs efektīva vienīgi tad, ja darbosimies kopā ar saviem partneriem ES un NATO,» piebilst premjers.

Grigules rīcība, vai tā ir apzināta vai nekompetenta, esot pretrunā ar Latvijas interesēm, tāpēc Kučinskis no tās kategoriski norobežojas. Viņš arī aicina Zaļo un zemnieku savienības sastāvā esošās Latvijas Zemnieku savienības (LZS) biedrus izvērtēt politiķes rīcību.

Latvijas Zemnieku savienības valde izvērtēs Grigules balsojumu, aģentūrai LETA sacīja LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Viņš cer, ka izdosies valdes sēdi sarīkot nākamnedēļ. Partijas līderis uzsvēra, ka sanāksmē būtu jāpiedalās arī pašai EP deputātei, lai uzklausītu pašas partijas biedres skaidrojumu un viedokli par šo rīcību. Pašlaik EP deputāte neesot sazvanāma, lai varētu saskaņot valdes sēdes laiku.

Brigmanis norāda, ka, vadoties no mediju telpā atreferētās situācijas, viņš viennozīmīgi neatbalsta šādu balsojumu. Politiķis neizslēdz iespēju, ka Grigulei ir jauni argumenti, ko sniegt partijai, taču pašlaik masu medijos pieejamā informācija Brigmani nepārliecina, tāpēc LZS vadītājs neatbalsta politiķes rīcību. Viņš atturējās komentēt, kāds varētu būt partijas lēmums par politiķes rīcību.

LETA jau vēstīja, ka EP deputāte Grigule kopā ar politiķiem Andreju Mamikinu (S) un Tatjanu Ždanoku (LKS) nobalsojusi pret EP pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu.

Viņi ir vienīgie Latvijas pārstāvētie EP deputāti, kuri nav atbalstījuši rezolūciju, kurā EP iesaka stiprināt nelielo «stratēģiskās komunikācijas» darba grupu un vairāk ieguldīt izpratnes veicināšanā, izglītošanā, tiešsaistes un vietējos medijos, pētnieciskajā žurnālistikā un informācijas lietotprasmē.

Vaicāta par šāda balsojuma iemeslu, Grigule aģentūrai LETA skaidroja, ka tam bija vairāki iemesli. «Tad, kad EP būs gana drosmīgs paskatīties acīs realitātei, kad beigs piemērot dubultstandartus savās attieksmēs pret dažādiem jautājumiem un valstīm, kad būs deklarācijas gan par ASV paveiktajiem «labajiem darbiem», gan par lielo ES dalībvalstu «varoņdarbiem», kad EP beidzot atbalstīs aizliegumu ES dalībvalstīm nodarboties ar ieroču tirdzniecību, tai skaitā ar dažādos konfliktos iesaistītām trešajām valstīm, tad arī atbalstīšu šādas deklarācijas, kāda vakar ar minimālu pārsvaru tika pieņemta EP,» skaidroja politiķe, piebilstot, ka balsotāju «par» esot bijis krietni mazāk par 50% no zālē klātesošajiem deputātiem.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu