Vai opozīcijas partijas Rīgā vienosies pret prokremlisko «Saskaņu»?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

VL-TB/LNNK Rīgas domes frakcija priekšvēlēšanu procesā plāno sadarboties ar «Vienotības» un Zaļo zemnieku savienības (ZZS) pārstāvjiem. Par to šodien sprieda VL-TB/LNNK pilnsapulcē, kurā viesojās arī partiju «Vienotība» un ZZS pārstāvji - Rīgas domes deputāts Olafs Pulks (V) un ZZS Saeimas deputāts Armands Krauze.

Visas trīs partijas savās uzrunās uzsvēra gatavību regulāri konsultēties un sadarboties līdz pašvaldību vēlēšanām, kā arī pēc tām veidot koalīciju darbam Rīgas domē, nesadarbojoties ar «Saskaņas centru».

Atzinību par koalīcijas partneru klātbūtni VL-TB/LNNK Rīgas nodaļas pilnsapulcē atzinīgi novērtēja arī partijas līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, kurš uzsvēra, ka VL-TB/LNNK mērķis ir kopā ar «Vienotību» un ZZS ir atgūt Rīgu.

VL-TB/LNNK Rīgas domes frakcijas vadītājs Dainis Locis uzrunā norādījis, ka, partijām sadarbojoties, ir iespējams mainīt varas sadalījumu Rīgas domē pēc nākamajām vēlēšanām, uzsverot, ka partijas kopā strādā koalīcijā valstī, tādējādi darbs pašvaldībā arī būs produktīvs.

Locis arī paudis, ka līdz vēlēšanām ir svarīgi izvirzīt konkrētas problēmas, kuras esošā Rīgas vara nerisina vai risina daļēji. Kā vienu no tām viņš minējis Rīgas metropoles areāla veidošanu un sadarbību ar Pierīgas pašvaldībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu