No 1.decembra sodīs tos, kuri paši nav uzstādījuši jaunos ielu nosaukumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skaties.lv

Gada nogale daļai galvaspilsētas iedzīvotāju pienāca ar satraucošām ziņām – pēkšņi mainīts viņu dzīvesvietas ielas nosaukums. Bez Tabu sastaptie Baltezera un Murjāņu ielas iedzīvotāji atklāj, ka par izmaiņām uzzinājuši nejauši – no kārtējā komunālo pakalpojumu rēķina, kurā pēkšņi norādīta cita adrese.

Raidījuma redakcija saņēma neizpratnes pilnu vēstuli no kādas meitenes, kuras sirmā omīte ir viena no tām, kura vistiešāk izjūt negaidītās pārmaiņas.

«Labdien! Līdz šim mana omīte dzīvoja Baltezera ielā, kuras nosaukums pēc pašvaldību vēlmes mainījās uz Biatlona ielu. Likumā noteikts, ka jaunie ielu nosaukumi pašiem jāsagādā un pat jāuzliek.

Cilvēkam, kuram ir pie 75 gadiem, tagad jādomā, kā uz mājas fasādes šo plāksni uzlikt, protams, ja nebūtu labu kaimiņu, droši vien pēc 3 mēnešiem ierastos pašvaldības policija un administratīvi sodītu. Bet šajā gadījumā arī tas ir nekas, ja skatāmies uz faktu, ka par jaunajiem ielu nosaukumiem jāmaksā 23 EUR.»

Ilze Žūka, Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve: - Pēdējā adresācijas sakārtošana Rīgā tika veikta 1939. gadā. Mainījusies apbūve, tās intensitāte. Piemēram, Baltezera iela bija ar milzīgu pārrāvumu. Tie, kuri ikdienā tur neuzturas, nespēj atrast vajadzīgo namu.

Līdz 30. novembrim jābūt nomainītām visām ielu un māju numuru plāksnītēm, pretējā gadījumā var iedzīvoties pamatīgā naudas sodā.

Toms Sadovskis, Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis: - Ja Rīgas pašvaldības policija saņems izsaukumu, tad apsekosim konkrēto namu. Ikdienas pārbaudes veic Rīgas domes Administratīvā inspekcija. Sods var būt gan brīdinājums, gan naudas sods no 10 līdz 150 eiro.

Žūka norāda, ka ielu nosaukumu plāksnes bez maksas pieejamas attiecīgajā izpilddirekcijā, turpretī numerācijas plāksne jāizgatavo katram pašam par saviem līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu