Agresorvalsts Krievija: Latvija pārkāpj visas saprāta robežas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) ir nosodījusi Latvijas rīcību, neļaujot iebraukt valstī Krievijas Pareizticīgo baznīcas diakonam Andrejam Kurajevam. Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova izteicās, ka «Latvijas puse pārkāpjot visas saprāta robežas, sankcijas vēršot arī pret reliģiskajiem darbiniekiem.»

Kurajevs esot posies uz Latviju piedalīties diskusijā par cilvēku garīgumu «Parunāsim par dvēseli» «Mihaila Zadornova bibliotēkā».

Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova trešdien preses brīfingā situāciju novērtējusi kā Latvijas varasiestāžu kārtējo nedraudzīgo soli un specdienestu visatļautības demonstrējumu. Pēc viņas vārdiem, Latvijas puse pārkāpjot visas saprāta robežas, sankcijas vēršot arī pret reliģiskajiem darbiniekiem.

«Mēs uzskatām, ka šis kārtējais rusofobiskais žests ir pretrunā ar Rīgas oficiālajiem paziņojumiem par vēlmi uzlabot divpusējo attiecību fonu,» izteicās amatpersona, «protams, tas neatbilst vispār nekādām šīs valsts starptautiskajām saistībām vārda brīvības jomā.»

«Ideoloģiskajā jomā Latvijas darbības ļoti atgādina PSRS. Un tad man ir jautājums - kāpēc jūs izstājāties no PSRS, ja tagad pie sevis atjaunojat visu to pašu, no kā savulaik bēgāt?» izteikusies Zaharova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu