Novembrī televīzijā visvairāk skatītais kanāls bija TV3; LTV1 apsteidz PBK

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Tāpat kā oktobrī, arī novembrī skatītākais televīzijas kanāls, ņemot vērā lineārās TV skatīšanās laika daļu, bija TV3, kam veltīts 11,7% no kopējā TV skatīšanās laika, liecina pētījumu kompānijas «Kantar TNS» apkopotie dati par lineārās TV kanālu auditoriju.

Otrs skatītākais kanāls bija LTV1, kam veltīti 10,2% no kopējā TV skatīšanās laika. Uz trešo vietu novembrī noslīdējis PBK, kura skatīšanās laika daļa bija 9,3%.

Tam seko kanāls LNT, kura skatīšanās laika daļa bija 7,7%, kanāls «NTV Mir Baltic» - 5,8% un «RTR Planeta Baltija», kuram veltīti 5,3% no kopējā TV skatīšanās laika.

Savukārt kanāliem TV6' un «REN TV Baltic» katram veltīti 2,6% no kopējā TV skatīšanās laika, kanālam «3+» - 2,4%, LTV7 - 1,9%, «RīgaTV 24» - 1,3%, bet kanālam TNT - 1,0% no kopējā TV skatīšanās laika.

«Kanāla 2» un «CTC Baltija» katra skatīšanās laika daļa bija 0,7%. Kanālu «FOX», «Kidzone TV», «Nickelodeon», «Re;TV» un STV katra skatīšanās laika daļa bija 0,5%. Savukārt kanālam «360TV» veltīti 0,4%, bet kanāliem «Fox Life» un «National Geographic Channel» katram veltīti 0,3% no kopējā TV skatīšanās laika. Kanāliem «1BM» un «Sony Channel» katram veltīts 0,1% no kopējā TV skatīšanās laika, bet kanālam «Sony Turbo» - 0,03%.

TV satura skatīšanai ar nobīdi laikā veltīti 5,2% un visai pārējai skatīšanai - 27,9% no kopējā TV skatīšanās laika.

Kā skaidro «Kantar TNS» reklāmu reģistra vecākais klientu vadītājs Oskars Rumpēters, salīdzinot novembra un oktobra TV kanālu skatīšanās laika daļas, redzams, ka salīdzinoši lielākais skatīšanās laika daļas pieaugums bijis kanālam «RTR Planeta Baltija». «Jāņem vērā, ka oktobrī šis kanāls raidīja nepilnu mēnesi, sākot ar 13.oktobri, kad beidzās Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) noteiktais aizliegums šo kanālu pārraidīt Latvijas teritorijā,» komentē Rumpēters.

«»RTR Planeta Baltija» atgriešanās apraidē ir būtiski ietekmējusi citu krieviski raidošo kanālu skatīšanās laika daļas, kas sarukušas,» viņš piebilda.

Novembrī viens TV skatītājs pie TV ekrāna pavadījis vidēji četras stundas un 54 minūtes dienā, kas bija par desmit minūtēm vairāk nekā oktobrī.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu