No Nila Ušakova tiesa liek piedzīt € 2276 par labu TVNET

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/TVNET

2016.gada 4.novembrī stājās spēkā Rīgas apgabaltiesas spriedums piedzīt no Rīgas mēra Nila Ušakova par labu portālam TVNET tiesas izdevumus €2276,78 apmērā. Tomēr līdz pat 28.novembrim tiesas procesa zaudētājs Nils Ušakovs savu pienākumu nebija izpildījis, tādēļ Rīgas apgabaltiesa izsniegusi izpildrakstu, liekot «no parādnieka Nila Ušakova» piedzīt visus tiesas izdevumus par labu portālam TVNET.

Pērn rakstījām, ka pirmās instances tiesa - Vidzemes priekšpilsētas tiesa - nolēma, ka TVNET pārpublicētais un papildinātais «Nekā personīga» sižets par Rīgas brīvostu satur ziņas, kas «ir uzskatāmas par Ušakova godu un cieņu aizskarošām». Tiesa uzlika par pienākumu TVNET ziņas atsaukt un Nila Ušakova pieteikto mantiskās kompensācijas piedziņu par nodarīto morālo kaitējumu 7,1 tūkstoša eiro apmērā apmierināt daļēji.

TVNET šo pirmās instances tiesas spriedumu pārsūdzēja apelācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesā.

Apelācijas instance - Rīgas apgabaltiesa - 2015.gada 30.septembrī noraidīja Rīgas mēra Nila Ušakova prasību pret portālu TVNET, ar kuru viņš «par goda un cieņas aizskaršanu» vēlējās piedzīt mantisko kompensāciju 7,1 tūkstoti eiro.

Rīgas apgabaltiesas spriedums stājās spēkā gadu vēlāk - 2016.gada 4.novembrī.

TVNETā domājām, ka Rīgas mērs godprātīgi atzīs zaudējumu tiesā un labprātīgi izpildīs savu pienākumu. Tomēr tiesas civillietu kolēģija lēma, ka nepilns mēnesis (28.novembris) ir pietiekoši ilgs laiks, tādēļ Rīgas apgabaltiesas civillietu kolēģija 28.novembrī izsniedza izpildrakstu, liekot «no parādnieka Nila Ušakova» piedzīt par labu portālam TVNET valsts nodevas samaksu € 142,28 un TVNET izdevumus € 2134,50 apmērā.

Tiesas Izpildu raksts (pdf, 3.4Mb)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu