Skolu direktori gaidīs lojalitātes grozījumu piemērošanas skaidrojumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: IGOR ZAREMBO / Sputnik

Latvijas Izglītības vadītāju asociācija (LIVA) tuvākajā laikā sagaida tā dēvēto lojalitātes grozījumu Izglītības likumā piemērošanas skaidrojumu, sacīja asociācijas pārstāve Aija Melle.

Viņa sacīja, ka ir pilnībā skaidrs, ka jebkuram Latvijas iedzīvotājam ir jābūt lojālam valstij un tās Satversmei, taču likuma grozījumi ir ļoti pretrunīgi, līdz ar to pastāv bažas par to piemērošanu praksē.

LIVA sagaida, ka tuvākajā laikā sekos likuma interpretācijas skaidrojums, jo pretējā gadījumā likuma norma var tikt saprasta ļoti dažādi. Melle uzsvēra, ka, pateicoties lojalitātes grozījumiem, pedagogi jūt neuzticību pret viņu veikto darbu.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis izsludinās valsts budžeta likuma paketē ietverto likumu «Grozījumi Izglītības likumā», neskatoties uz to, ka atsevišķas likumā ietvertās normas ir bez tiešas ietekmes uz valsts budžetu un to virzīšana valsts budžeta paketē sabiedrībā pamatoti radījusi neizpratni.

Nodot šos grozījumus otrreizējai izskatīšanai Saeimā Vējoni aicināja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība un Latvijas Izglītības vadītāju asociācija. Šonedēļ starp iesaistītajām pusēm notikusi tikšanās, kuras laikā uzklausīti to argumenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu