Par piepelnīšanos autoskolā KNAB savu amatpersonu nesoda, bet citus sodījis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka pienākumu izpildītāja Ilze Jurča neiebilst, ka viņas kolēģis, biroja priekšnieka vietnieks Jānis Roze piepelnās, strādājot par braukšanas instruktoru autoskolā, lai gan par līdzīgu amatu savienošanu KNAB savulaik sodījis kādu robežsargu un pašvaldības policistu, šovakar vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga».

Kamēr KNAB palicis bez priekšnieka, iestādi vada priekšnieka vietniece Jurča. Priekšnieka vietnieka amatu ieņem arī Roze, kurš KNAB sāka strādāt, kad to vadīja Jaroslavs Streļčenoks. Roze papildus piepelnās arī kā braukšanas instruktors autoskolā «Cresco».

KNAB uzskata, ka mācīšana braukt ir pedagoģiskā darbība, tāpēc birojs neiebilst, ka Roze to savieno ar darbu birojā. Tomēr «Nekā personīga» konstatējis, ka citos gadījumos gan KNAB bijis stingrāks - līdzīgā situācijā birojs par amatu savienošanu sodījis robežsardzes inspektoru Guntaru Lekutri un pašvaldības policistu Juri Vulānu.

Robežsarga un pašvaldības policista gadījumos KNAB balstījies uz Izglītības kvalitātes valsts dienesta atzinumu, kurā teikts, ka auto vadīšanas apmācība nav pedagoģiskais darbs, vēstīja «Nekā personīga».

Kā raidījumam skaidroja Jurča, vērtējot amatu savienošanas pieļaujamību, jāņem vērā trīs būtiskākie principi - papildu nodarbe nedrīkst kaitēt galvenā amata pildīšanai, tā nedrīkst radīt interešu konfliktu un nedrīkst būt pretrunā nozares ētikas normām. «Ja tas nenotiek darba laikā un netraucē tiešo darba pienākumu veikšanai, es vienmēr esmu atbalstījusi, ka cilvēki strādā un cenšas nopelnīt savai ģimenei iztiku, nevis [..] cenšas nelegāli piepelnīties [..] kaut kādā apšaubāmā veidā,» raidījumam skaidroja Jurča.

Rozes atalgojums KNAB oktobrī pārsniedza 3000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu