Rīgas dome iztērē ap € 4000, mežā uzstādot 36 vienādas ceļazīmes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skaties.lv

Aculiecinieki pārsteigti par milzīgo ceļazīmju skaitu un norāda uz līdzekļu izšķērdēšanu. Raidījuma «Bez Tabu» redakcija saņēma skatītāja video, kurā iemūžināta virkne vienādu ceļazīmju. Redzams, ka mežā uzstādītas identiskas 537. ceļazīmes («P»), kuras ļauj novietot spēkratus 50 metrus lielā posmā.

Viena ceļazīme ar balstu un papildzīmi izmaksā 93,99 eiro bez PVN. Kopā Rīgas dome 36 ceļa zīmju uzstādīšanai tērējusi 3383 eiro bez PVN.

Beāta Dambīte, Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve: «Šajā teritorijā ierīkota zona, kurā aizliegts apstāties. Kamēr iela nav atbilstoši izbūvēta un nav stāvlaukumu, šis ir vienīgais veids, kā atļaut apstāties un stāvēt.»

Foto: skaties.lv

Starp ceļazīmēm ir brīva vieta, kur nedrīkst novietot transportlīdzekļus, lai sabiedriskajam transportam būtu iespējams izmainīties ar pretī braucošajiem transportlīdzekļiem.

Pērn fiksēti trīs gadījumi, kad ceļazīmes bojātas, līdz ar to pašvaldībai radīti zaudējumi 4125 eiro apmērā (ar PVN).

Foto: skaties.lv
Foto: skaties.lv
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu