Topošais NBS komandieris pērn dzīvojis bez parādiem un uzkrājumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Topošais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš pagājušajā gadā dzīvojis bez parādiem un uzkrājumiem, liecina Kalniņa pagājušā gada amatpersonas deklarācija.

Pagājušajā gadā viņš vēl ieņēma Zemessardzes komandiera amatu un algā saņēma 33 399 eiro.

Kalniņš kā savu īpašumu deklarējis 1997.gada izlaiduma automašīnu «Mercedes Benz», kā arī nekustamo īpašumu Auru pagastā.

Kalniņš pērn nav izsniedzis aizdevumus.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis izšķīries NBS komandiera amatam virzīt NBS Apvienotā štāba priekšnieku Kalniņu. Plānots, ka pēc pozitīva parlamenta lēmuma Kalniņš NBS komandiera pienākumus sāks pildīt ar 2017.gada 27.janvāri.

Likums paredz, ka NBS komandieri apstiprina amatā uz četriem gadiem un atbrīvo no amata Saeima pēc Latvijas Bruņoto spēku augstākā vadītāja Valsts prezidenta priekšlikuma. Komandiera kandidātu Valsts prezidentam iesaka aizsardzības ministrs.

Apvienotā štāba priekšnieka amatā viņš stājās šā gada 26.augustā. Kalniņš bruņotajos spēkos dien kopš 1997.gada, un dienestu viņš sācis Zemessardzes 51.bataljonā.

Kalniņš Irākā 2006.gadā ASV vadīto koalīcijas spēku operācijā bija Latvijas kontingenta komandiera vietnieks/multinacionālās divīzijas štāba plānošanas daļas priekšnieka vietnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu