NATO bataljonā Latvijā piedalīsies arī Spānijas karavīri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādas vadītajā daudznacionālajā NATO bataljona līmeņa kaujas grupā Latvijā piedalīsies arī Spānija, portālam TVNET pastāstīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Ministrs arī norādīja, ka kaujas grupa šobrīd jau ir faktiski nokomplektēta.

Trešdienas rītā Rinkēvičs ticies ar Kanādas vadītās NATO kaujas grupas dalībvalstu ministriem vēstniekiem. «Ar Spānijas lēmumu visa kaujas grupa šobrīd ir diezgan skaidra. Kaujas grupā nākamgad būs Kanāda, Albānija, Itālija, Spānija, Slovēnija un Polija,» teica ministrs.

Šobrīd Kanādas, Latvijas Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji intensīvi strādā ar visām šīm valstīm, lai risinātu praktiskos jautājums. Paredzēts, ka kaujas grupa Latvijā ieradīsies nākamgad. Tās rīcībā būs arī bruņutehnika.

Iepriekš ASV vēstnieks NATO Duglass Luts žurnālistiem atklāja, ka NATO bataljona līmeņa kaujas grupas Baltijas valstīs, visticamāk, ieradīsies arī ar pretgaisa aizsardzības spējām.

TVNET jau vēstīja, ka par NATO kaujas grupu izvietošanu Baltijā lēmums tika pieņemts Varšavas samitā vasarā.

Katra valsts nodrošinās savu ieguldījumu šajās bataljona līmeņa grupās, lai vienības būtu pilnībā kaujas spējīgas. Tā, piemēram, zināms, ka Polija bataljonā Latvijā iesaistīsies ar tanku rotu. Savukārt Kanāda uz Latviju dalībai daudznacionālajā bataljonā sūtīs bruņumašīnas LAV.

«Tā patiesībā ir kaujas grupa - tas nozīmē, ka vienība būs lielāka nekā bataljons. Kanādieši sniegs savu ieguldījumu - nodrošinās štāba darbu, kā arī izvietos mehanizēto kājnieku rotu. Mēs ieradīsimies ar visu nepieciešamo bruņojumu, tostarp arī ar LAV kājnieku kaujas mašīnām. Arī pārējās dalībvalstis nodrošinās nepieciešamo ieguldījumu. Kaujas grupa būs pilnībā aprīkota un pilnībā funkcionējoša, ar visu nepieciešamo bruņojumu,» iepriekš sacīja Kanādas aizsardzības ministrs Hardžits Sadžans.

Sagaidāms, ka bataljoni izvietošanos Baltijā un Polijā sāks nākamā gada sākumā. Katrā bataljonā būs aptuveni 1000 karavīru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu