Vešņakovs par Krievijas un Latvijas attiecību sabojāšanos vaino Latviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Pie Latvijas un Krievijas attiecību sabojāšanās vainojama Latvija, uzskata Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Vērtējot vēstnieka amatā Latvijā pavadīto laiku, Vešņakovs uzsvēra, ka bija izdevies paveikt vairākas lietas, kas veicinājušas ne tikai Latvijas un Krievijas savstarpējās attiecības, bet arī Latvijas ekonomisko izaugsmi.

«Jāpieturas pie dialoga veicināšanas gan humanitārajā un militārajā, gan kultūras un ekonomikas jomā. Kad veidojam pragmatiskas, cieņpilnas attiecības, mums daudz kas izdodas. Kad mūsu attiecības veidojām tieši tā, tad, piemēram, preču apgrozība izauga vairāk nekā četras reizes,» stāstīja Vešņakovs.

Taču, novirzoties no pozitīvām attiecībām un pievēršoties sankcijām, Krievijas demonizācijai, attiecību rezultāti ir pavisam citi, pauda vēstnieks. «Tiek negatīvi ietekmēta ne tikai ekonomiskā izaugsme, bet arī tiek indēta kopējā atmosfēra starp mūsu valstīm. Tāpēc mums ir jāatgriežas pie normālas sadarbības, kas mūsu valstīm ir vajadzīgas,» norādīja Vešņakovs.

Viņaprāt, darbības laikā pozitīvās attiecības starp abām valstīm noturēt nebija izdevies un «tagad izdzīvojam ne tuvu tās labākās attiecības, kādas mums vēsturiski bijušas».

«To ir rūgti apzināties, bet, manuprāt, te ir acīmredzami nepadarīts darbs no Latvijas puses,» sacīja Vešņakovs, piebilstot, ka nepieciešams veidot dialogu, atjaunot attiecības, kas balstās savstarpējā pragmatismā un cieņā. Vešņakovs pauda, ka, janvārī tiekoties ar jauno vēstnieku, viņš aicinās pieturēties pie šāda kursa.

Vienlaikus Vešņakovs atzina, ka no Krievijas puses Latvijai un tās iedzīvotājiem tiešām nav nekādu draudu. «To es jums garantēju,» pauda vēstnieks. Viņš uzsvēra, ka Krievijas rīcība būtībā ir spoguļreakcija NATO darbībām, kuras infrastruktūra pietuvojas Krievijas robežām.

Vēstnieks atklāja, ka šonedēļ Latvijā ierodas Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvju delegācija, kura tiksies ar Latvijas Aizsardzības ministrijas speciālistiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu