Šadurskim prasa skaidrot pedagogu darba samaksai paredzēto € 1,7 miljonu novirzīšanu citam mērķim

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima šodien nodeva izskatīšanai atbildīgajā komisijā opozīcijas deputātu pieprasījumu izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim (V), kurā prasīts skaidrot pedagogu darba samaksai paredzēto 1,7 miljonu eiro novirzīšanu citam mērķim un atvainoties par šo soli.

Pieprasījumu iesnieguši desmit deputāti no visām trīs opozīcijas partijām - «Saskaņas», Latvijas Reģionu apvienību un «No sirds Latvijai».

Iesniedzēju vārdā deputāte Inga Bite parlamenta sēdē skaidroja, ka 2016.gada valsts budžeta likumā deviņi miljoni eiro bija paredzēti pedagogu darba samaksas paaugstināšanai. 1,7 miljoni no šīs naudas tika «ietaupīti», nolemjot nepaaugstināt pirmsskolas pedagogu darba samaksu, proti, apkrāpjot pirmsskolas pedagogus, akcentēja deputāte.

«Tajā pašā laikā tika paziņots, ka naudas nepietiek, lai paaugstinātu augstskolu mācībspēku, koledžu mācībspēku un profesionālās ievirzes mācībspēku darba samaksu. Taču šos 1,7 miljonus jeb gandrīz 20% no pedagogu darba samaksas paaugstināšanai atvēlētās naudas Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) uzskatīja par iespējamu novirzīt pavisam citam mērķim, kas budžetā nebija paredzēts, Saeimā nebija izskatīts un nebija nekur apstiprināts,» pauda Bite.

Izglītības un zinātnes ministrijai ir vairākkārt lūgts izmeklēt šo jautājumu, taču ministrija nav vērsusi savu uzmanību un nav neko darījusi lietas labā. «Mēs zinām par «misteru 20 procentiem» Rīgā. Es ceru, ka mums nav «misters 20 procenti» valdībā un ka šī 1,7 miljonu aizpludināšana citā virzienā tiks pienācīgi izmeklēta un personas, kuras to ir darījušas, tiks pienācīgi sodītas,» uzsver parlamentāriete.

1,7 miljoni eiro tika piešķirti internātskolu uzturēšanai un deputāti vēlas uzzināt, kurš un kāpēc izdeva rīkojumu par šādu soli. Deputāti ministram uzdevuši arī vairākus citus ar šo lietu saistītus jautājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu